Mikä on Twitch markkinoinnin trendit

Mikä on Twitch ja mihin se sopii?

Twitch LIVE …. se on todellista ja tapahtuu juuri nyt. Kymmenet miljoonat ihmiset tapaavat Twitchissä päivittäin. He rakastavat katsoa pelien striimausta, fanittaa ja ottaa osaa keskusteluihin erilaisissa peleihin yhteisöissä. Hyppää mukaan Twitchin maailmaan.

Twitch lyhyesti

Mikä on Twitch? Twitch on Amazonin omistama reaaliaikaiseen suoratoistoon eli striimaukseen keskittynyt alusta. Kuka tahansa voi palvelussa striimata Online sisältöä suoraan verkkoon. Katsojat voivat seurata striimaajaa, keskustella Chatissa kommentoiden, kysyen sekä palautetta antaen.

2022 twitch interactive inc

Ennen suurin osa Twitchin sisällöstä oli suunnattu tietokone- ja konsolipelaajille sekä eSports kilpailujen seuraamiselle. Nykyään yhä useammat striimaajat keskittyvät musiikkiin, tee-se-itse- tekemiseen, luovuuteen ja elämäntapasisältöön kuten ruoka, taide ja matkailu.

Kaikesta netissä katsotusta reaaliaikaisesta toistosta 72 % tapahtuu Twitchissä, joten sen käyttäjät tosiaankin rakastavat alustaa.

Twitchillä on käyttäjiä yli 15 miljoonaa päivässä ympäri maailmaa.

Mikä on Twitch?

Twitch hyödyt yrityksille

Twitch on vieläkin melko käyttämätön maaperä monelle yritykselle erikoisemman lähetystapansa vuoksi.

 • Voit löytää suoratoiston kautta aivan uuden tavan lähestyä tuotteittesi/palvelujesi käyttäjiä.
 • Twitch toimii juuri tässä ja nyt ja niin maanläheisesti, kun halutaan – olisiko siinä voimavaraa?
 • Tavoita kohderyhmääsi tempauksella alustan kautta.
 • Auta yritystäsi ymmärtämään Generation Z, hyppää ja tutki alustalle.
 • Luo sitoutumista ja yhteisöllisyyttä yrityksesi Brändiin mukana olemalla.

Twitch markkinointi

Twitchissä löytyy perinteisiä sosiaalisen median mainonnan keinoja kuten ADs, bannerit mutta perinteinen, tavallinen mainostaminen ei toimi niin hyvin Twitch- alustalla.

Twitch keskittyy yhteyden ja yhteisön rakentamiseen ja tekee siitä täydellisen alustan vaikuttajamarkkinoinnille / influencer marketing.

Twitch- markkinoinnissa käytetään tavallisesti paljon erilaisia ​​tarjouksia.

Twitch käyttäjät

Suurin käyttäjäkunta Twitchissä on 16-34 vuotiaat ja niistä reilu 60 % on miehiä. Naisten osuus lisääntyy kuitenkin jatkuvasti.

Suoratoisto on positiivinen asia ja antaa sinulle etua, koska suorat videot ovat kiinnostavia.

Mahdollisia syitä miksi Brändiäsi seurataan Twitch-alustalla:

 1. Viihdetarkoitukseen
 2. Saadakseen tietoa tuotteistasi ja palveluistasi
 3. Kampanjat tai alennukset
 4. Uutisia yrityksestäsi tai toimialastasi

Vinkkejä Influencer mainontaan Twitch-alustalla:

 • Tutki oikeasti kohdeyleisösi ja katso sisältöä, jota he kuluttavat Twitchissä. Ketä he katsovat? Mitä kanavia he seuraavat ja fanittavat? Missä he viettävät aikaansa alustalla?
 • Katsojat/seuraajat tulevat viihtymään eli viihde ensin ja mainonta toiseksi.
 • Twitch-katsojat fanittavat ja ovat uskollisia suosikki striimaajalleen. He jopa maksavat nähdäkseen hänet. Tavoitteesi markkinoijana on löytää heistä se oikea vaikuttaja brändi kumppaniksi, jotta voit tavoittaa uskollisen yleisön.
 • Monet yritykset tekevät vaikuttajayhteistyötä Twitchin suosittujen vaikuttajien kanssa, varsinkin jos yrityksen tuote/palvelu mitenkään sivuaa vaikuttajan mieltymyksiä.
 • Twitch-käyttäjät eivät halua, että heille mainostetaan suoraan mutta hyväksyvät tuotteista oppimisen suosikkistriimaajiltaan. Tämä tuntuu henkilökohtaiselta ja luottamus syntyy eri tavalla.
 • Brändien ja Twitch-vaikuttajien välillä yhteistyömalleja on erilaisia. Näitä ovat muun muassa erilaiset lahjat, alennukset ja tuotteiden purkaminen/unboxaus.
 • Twitchistä löytyy myös paljon mikrovaikuttajia, jotka markkinoivat toistaiseksi vielä pienempiä pelejä tai pelien osa-aluetta.

Miten aloittaa Twitch Striimaus? – Twitch Suomi

Monet miettivät aloittamista ja miten kaikki toimii. Tässä askeleita, joiden avulla voit helposti päästä alkuun Twitch striimaajana.

 • Mieti alue mistä haluaisit striimata, jutella, kertoa, esiintyä. Kannattaa aloittaa striimaus ensin harrastuksena ja mahdollisesti laajentaa toimintaa askel askeleelta.
 • Toinen asia on miettiä millä laitteella haluat striimata. PC:llä on eniten mahdollisuuksia mutta voit striimata puhelimella, Padilla, konsolilla – oikeastaan millä tahansa.
 • Tarvitset hyvän nettiyhteyden, mikrofonin ja optionaalisena webbikameran.
 • Tee tili Twitch.tv. Tilinteon jälkeen omalla sivulla voit muuttaa kaikenlaisia asioita profiiliisi: banner, profiilikuva, kuvaus kanavastasi, offline kuva jne.
 • Tarvitset itse striimaukseen oman ohjelman, joka lähettää videokuvan Twitchiin stream- avaimesi kautta.

Ohjelmat

 • Oletan tässä, että olet PC-käyttäjä. Sinulle on ohjelmaksi pari hyvää vaihtoehtoa OBS Studio tai Twitchin oma ohjelma. Näistä löytyy linkit myös Twitch oma profiilisi Home/creator dashboard/Streaming tools.
 • OBS Studio on erittäin helppo asentaa ja kaikki tarvittavat tiedot asentuvat melkein itsestään ja sitä voi käyttää muidenkin alustojen kanssa. Tässä videoapua.
 • Twitch studio on erittäin helppo ja pääset nopeasti eteenpäin itse asiaan. Tätä ohjelmaa ei voi käyttää muualla kuin Twitchissä.
 • Kun olet saanut edellä olevat askeleet tehtyä, harjoittele tekemällä koelähetyksiä. Huomaat miten kaikki toimii käytännössä ja saat kaikki osat ruudulla oikeaan paikkaan.
 • Pystyt muuttamaan ja lisäämään kanavallesi paljon erilaisia asioita: overlay packs, bots, bells, whistles ja niin edelleen.
 • Suomessa striimataan myös ja tässä hieman statistiikkaa.

Twitch tasot – toggle navigation

Kun aloitat Twitch uran muista, että aloitat lähettäjä-tasolta. Pystyt nousemaan tasoja ja saat niistä jokaisesta enemmän hyötyä toimintaasi. Tasot ovat seuraavat:

 • Lähettäjä
 • Affiliate (-markkinoija)
 • Kumppani

Jokaiselle tasolle pääsyyn tarvitaan määrätty määrä seuraajia, lähettämääsi striimiä tuntimäärällisesti eri aikoina ja päivinä kuukausitasolla.

Vinkkejä aloittavalle Striimaajalle

Miksi seuraajat katsovat striimaajan livelähetystä?

 • Striimaaja on erittäin taitava pelissä tai käsiteltävässä aiheessa.
 • Striimaajalla on erityisen mukaansatempaava persoonallisuus.
 • Striimaaja on upea persoona ja taidokas mitä tekee.

Vuorovaikutustaidot

 • Vuorovaikutus on välttämätöntä Twitchin suoratoiston kanssa. Katsojat juttelevat kanssasi streamin chatin kautta. Ole ihminen ihmiselle ja välitä katsojistasi, etteivät he ole vain numeroita tai valuuttaa.
 • Tee hyvä nettisivu itsestäsi, jossa löytyy kaikki tiedot sinusta samassa paikassa: suoratoiston aikataulu, sosiaalisen median muut profiilit, sponsorointi ja kumppanuussuhteet, Muut projektit, joissa työskentelet
 • Striimaaminen on myös itsessään liiketoimintaa. Itselleen kannattaa tehdä tavoitteet ja strategiat, miten pääset tavoitteisiin. Tavoite voi olla, vaikka loppuvuoteen mennessä minulla on 1000 katsojaa, jolloin olet päässyt jo mikrovaikuttajaksi.
 • Positiivinen asenne ja mieli vie pitkälle. Älä odota liikaa liian nopeasti. Kilpailet vain itsesi kanssa.

Aiheeseen liittyvät opetusvideot

Twitch voi tuntua haastavalta alustalta suoratoiston takia ja se, miten saat kuvaruutusi kuvan, äänen eteenpäin Twitch- alustalle. Tutki ja hae apua, Youtube on hyvä paikka aloittaa. Sieltä löytyy paljon erilaisia videoita aivan aloittelijoista ammattilaisiin asti. Voit hyödyntää myös Youtube-markkinointia kanavasi markkinoinnissa Twitchin ulkopuolella.

Yhteenveto

Twitch on pysyvä pelimarkkinoinin trendi. Jos julkaiset pelejä ja haluat markkinoida pelejä, niin Twitch on siihen hyvä alusta. Ota yhteyttä johonkin Twitchin vaikuttajaan ja tunnustele voisitteko aloittaa vaikuttajayhteistyön. Jos homma lähtee liikenteeseen niin tuloksia on odotettavissa.

Lue Wikipediasta Mikä on Twitch

Usein kysytyt kysymykset

Miten Twitch toimii?

Twitch- alustalla striimaajat lähettävät näyttönsä avulla sillä hetkellä tekemäänsä toimintaa katsojille. Lähetyksen vieressä on Chat jossa katsojat voivat Chatissa kommentoida, kysyä ja antaa palautetta striimaajalle tai muille keskustelijoille.

Onko Twitch ilmainen?

Twitch on täysin ilmainen käyttää, ja voit katsoa Twitchiä riippumatta siitä, onko sinulla rekisteröity Twitch-tili vai ei. Twitchistä löytyy myös kolmeen tasoon jaettu kuukausimaksu tilausmalli: 4.99, 9,99 ja 24,99 joilla voit tukea striimaajia taloudellisesti.

Onko Twitch ilmainen striimata?

Striimaaminen Twitchissä on ilmaista. Sinun ei siis tarvitse maksaa mitään suoratoistosta alustalla. Laitteet tai ohjelmistot, joita käytät suoratoistoon maksavat luonnollisesti.

Mikä on Twitch bitti?

Bitit ovat virtuaalinen hyödyke, joita pystyy hankkimaan Twitchistä. Ostajat voivat käyttää bittejä tukemalla ja kannustamalla striimaajia, käyttää chateissä animoituja hymiöitä, olla mukana äänestämässä kyselyissä, saada tunnustuksia tulostaulukoilla, merkeillä ja niin edelleen.

Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts