Mikä on Discord - markkinoinnin trendit

Mikä on Discord?

Discordissa eri kanavilla keskustellaan kryptovaluutan uusista innovaatioista, markkinointiteamit keksivät yhdessä sloganeita, pelaajat heittävät läppää pelatessaan – Lue kuinka helppoa on hypätä mukaan ja miten sinun yrityksesi voisi siitä hyötyä.

Discord lyhyesti

Mikä on Discord? Discord on sosiaalisen median kanava, jossa voi keskustella tai kirjoittaa viestejä muiden kanssa. Voit kommunikoida videopuheluilla, äänipuheluilla, tekstiviesteillä, tiedostoilla ja medialla.

Discordiin luodaan serveri ja sille kanavia, joihin voi liittyä ja keskustella aihealueesta. Tästä syntyy ryhmä/yhteisö joka jakaa yhteisen mielenkiinnon.

Oma serveri

Discordiin voi luoda oman serverin. Serveri voi olla julkinen, kaikille avoin tai yksityinen johon käyttäjä kutsutaan mukaan. Yksityisiä palvelimia voivat olla, vaikka harrastuspoppoon, ystävien tai peliporukan yhteisöt.

Täysin maksuton

Discordia voi käyttää täysin maksutta. Tarjolla on myös halvat kuukausimaksulliset versiot ohjelmasta: Nitro ja Nitro classic. Nämä sovelluksen versiot lisäävät käyttöösi esimerkiksi seuraavia mukavuuksia: lisää huomattavasti serverisi kapasiteettia, gif avatarit, tunnisteita, mukautettuja hymiöitä ja pystyt jakamaan suurempia kuva- ja videotiedostoja.

Suosio kasvaa

Discord on julkaistu 2015. Se kehitettiin alun perin pelaajien keskustelualustaksi. Tämän jälkeen käyttö on laajentunut muihinkin aiheisiin.

2021 Discordilla oli jo yli 350 miljoonaa rekisteröitynytttä käyttäjää and noin 150 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.

Hyödyt yritykselle

Discord on loistava vaihtoehto monille tutuimmille sosiaalisen median kanaville.

Paljon ilmaista sisältöä

Ohjelma on täysin 100 % ilmainen. Voit helposti ja nopeasti luoda serverin ja kutsua muita mukaan ilman minkäänlaisia kustannuksia.

Teksti, ääni, video ja näytön jakaminen myös täysin ilmaisia. Tukee 250 000 tilaajaa ja 2500 yhtäaikaista käyttäjää ja 500 erilaista kanavaa. Pienellä kuukausimaksulla pystyy näitä lukuja nostamaan helposti tarpeen mukaan.

Yhteisöt

Discord on erinomainen tukikohta erilaisille ryhmille. Monipuolinen alusta keskittyy voimakkaasti yhteisöön, joka jakaa saman kiinnostuksen kohteen. Tämä toimii loistavasti myös työyhteisössä.

Discordin kehitys on alun perin lähtenyt hyvän puheäänen tuottamisesta netin yli ja se onkin erinomainen kautta linjan.

Suojattu IP- osoite

Serverilläsi on suojattu, varma IP- osoite, jossa toimia ilman vaaraa erilaisista nettihyökkäyksistä kuten DDoS.

Discordiin saa integroitua monia hyviä työkaluja helposti, jotka laajentavat käyttöä entisestään.

Discordia voi käyttää myös markkinointiin

Discord kanava on uusi, mielenkiintoinen tulokas sosiaalisen median kanavien joukossa. Ohjelma taipuu monessa auttamaan yrityksen omaa organisaatiota ja viemään asiakkaiden suuntaan hyvää sanomaa.

Oma serveri työyhteisölle

Discordia pystyy käyttämään helposti myös oman markkinointi/myynti teamin tukena.

Jaa ja nimeä serverisi kanavat hyviin aihealueisiin ja organisoi ne selkeästi. Kanavat voivat olla teksti ja äänikanavia (video puhelut tai ruudun jakaminen).

Esimerkki

Voit tehdä kanavan nimeltä markkinointi ja sen alle ääni ja tekstikanavia eri projekteista, joita yrityksesi tekee. Voit määritellä mitkä kanavat kuuluvat yrityksessä millekin henkilölle ja antaa tai evätä oikeuksia.

Äänikanavilla voit jakaa helposti näyttösi muille ja jopa 50 ihmistä voi keskustella yhdessä asioista. Webinaarit voidaan helposti tehdä myös Discordin kautta.

Botit

Käytä Discord-botteja, joilla voi helposti moderoida serveriä ja kanavia. Niillä voi lisätä halutessasi jopa pientä hauskaa työntekijöiden päivään.

Oman yrityksen/tuotteiden/palveluiden Discord kanava

Voit luoda esimerkiksi kiinnostavan sosiaalisen median kampanjan Discordin avulla. Kun saat luotua asianmukaisen palvelimen ja saat sen aktiiviseksi, voit olla varma vaikuttavista tuloksista.

Tässä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon yrityksen Discord-serverillä:

 1. Tee brändillesi, tuotteillesi/palvelullesi oma Discord serveri ja jaa se persoonallisiin toimintaa tukeviin kanaviin.
 2. Ymmärrä oma kohdeyleisö. Osaat kommunikoida oikeilla viesteillä, jotka resonoivat yleisössä.
 3. Ole yhteydessä muihin Discordin yhteisöihin. Näissä voit jakaa linkkejä ja kertoa tulevista tapahtumista omalla serverilläsi.
 4. Tarjoa erikoislahjoja ja alennuksia serverilläsi. Ole omaperäinen, luova ja nouse perustason yläpuolelle.
 5. Kerää arvokasta tietoa yleisöstäsi. Serverillä kävijöistä pystyy keräämään paljon dataa erilaisten aktiviteettien kautta. Analysoi ja mittaa tuloksia ja paranna toimintaa.
 6. Vastaa viipymättä tiedusteluihin. Kanavalla tullaan kysymään kaikenlaista, joten ole valmis tähän ja vastaa viipymättä. Varmista että vastauksesi tuovat arvoa asiakkaille.

Discord tilin luominen ja aloitus

Discordia voi käyttää melkein missä tahansa omistamassasi laitteessa – Windowsille ja Macille on erillisiä työpöytäsovelluksia sekä iOS- ja Android-sovelluksia chattailuun ja puheluihin tien päällä. Ohjelma toimii myös verkkoselaimen kautta, jos et halua ladata mitään.

 1. Hanki itsellesi ohjelma mille alustalle haluat ja asenna se.
 2. Vastaa kysymyksiin, joilla Discord ohjaa sinua eteenpäin ja pian olet valmis.
 3. Discord pääsivulla pääset itse asiaan: lisäämään kavereita, vastaamaan sinulle lähetettyihin kutsuihin, näkemään paikalla olevat ystävät jne.
 4. Vasemman reunan valikosta pääset tekemään itsellesi/ryhmälle/yritykselle serverin.
 5. Vasemman reunan valikosta pääset myös selaamaan julkiseksi luokiteltuja palvelimia ja liittymään niihin. Monesti yläreunaan tulee ohjeita, että joudut hyväksymään serverin säännöt ennekuin voit kirjoittaa tai jutella mitään.
 6. Serverillä ollessasi kanavat on jaoteltu yleensä aihealueitten mukaan. Liity kanavaan, joka kiinnostaa klikkaamalla sitä. Kanavasta näkee jos se on teksti tai puhekanava.
 7. Kun menet puhekanavalle, olet heti Online keskustelussa. Muut keskustelijat saivat liittymisestäsi ilmoituksen. Voit poistua vasemmalla alhaalla olevasta nappulasta – katkaise yhteys.
 8. Tarvitset tietysti mikrofonin keskustelua ja kameran videopuheluita varten. Mobiililaitteissa nämä ovat automaattisesti mutta ei kiinteissä pöytäkoneissa.
 9. Vasempaan reunaan jää kanavat, joihin olet liittynyt. Voit jaotella niitä helposti tekemällä kansioita. Vedä kanavat, jotka haluat toistensa päälle ja nimeä haluamallasi tavalla.

Discordissa pääset näillä tiedoilla hyvään vauhtiin. Katso myös seuraava video jossa paljon apuja oman serverin tekoon ja ylläpitämiseen.

Lue enemmän Discordista Wiki

Usein kysytyt kysymykset

Onko Discord turvallinen?

Discordin alaikäraja on 13 vuotta. Käyttäjät voivat jakaa kuvia tekstikanavilla sekä osallistua ääni- ja videokeskusteluun. Sovellus voi näin ollen sallia sopimattoman sisällön. Discordin työkaluissa löytyy monia apuja ja säätimiä suojaamaan käyttäjää ikävältä sisällöltä.

Miten Discord toimii?

Discord toimii VoIP (voice over Internet Protocol) ja IM (instant messaging) avulla siirtäen puhe- ja multimediasisältöä Internet-yhteyden kautta. Käyttäjän on mahdollista olla ohjelman kautta monilla palvelimilla yhtä aikaa kommunikoimassa.

Mikä on discord serveri?

Discord on ohjelmisto, jonka kautta kuka tahansa voi ottaa käyttöön serverin muutamassa minuutissa ilmaiseksi. Kaikki kommunikointi serverillä tapahtuu tekstin, äänen ja videon kanssa.

Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts