Mikä on BeReal?

Mikä on BeReal ja miten se toimii?

BeReal tarjoaa suodattamattoman, suunnittelemattoman ja aidon sosiaalisen kokemuksen joka kehottaa käyttäjiä julkaisemaan päivässä yhden suodattamattoman kuvan itsestään ja ympäristöstään ja jakamaan sen ystävilleen. Päivittäiseen julkaisuun on aikaa kaksi minuuttia. Katso miten tämä uusi sosiaalisen median kanava toimii.

Mikä on BeReal sovellus?

Joten mikä on BeReal? BeReal sovellus lanseerattiin vuoden 2019 lopulla, mutta sen suosio alkoi kasvaa räjähdysmäisesti vuoden 2022 puolivälissä. BeReal App on tällä hetkellä Suomen App Storen latauslistan kärjessä oleva sosiaalisen verkostoitumisen sovellus, ja maailmanlaajuisesti sitä on asennettu yli 30 miljoonaa kertaa.

Miten BeReal toimii?

BeRealin toimintaperiaate on suoraviivainen: alustan käyttäjät julkaisevat kerran päivässä kuvan jokapäiväisestä elämästään. Sovellus lähettää kaveriporukalle pyynnön ottaa kerran päivässä kuvan itsestään ja ympäristöstään ihan tietyn 2 minuutin aikaikkunan sisällä. BeReal ottaa kuvan samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla, joten poseeraamismahdollisuudet ovat rajalliset. Filtterit ja kuvien muokkaaminen on kiellettyä. BeRealista pääset näkemään missä ja minkä näköisinä kaverisi sillä hetkellä ovat.

Kaverisi ovat aidossa ympäristössä ja niin olet myös sinä 🙂

BeReal sovellus päättää, mihin aikaan päivästä hetki elämästäsi ikuistetaan. Kahden minuutin tiukan aikaikkunan lisäksi sovellus kertoo ystäville, kuinka monta otosta julkaisua varten on otettu. Eli pyri olemaan kaikilla tavoilla autenttinen ja eläydy kokemukseen. Sen tavoitteena onkin toimia appina, jossa jaetaan aitoja hetkiä oikeasta elämästä, ilman silottelua ja kaunistelua.

TikTok julkaisi omalla alustallaan hieman samalla tavalla toimivan sovelluksen ja ominaisuuden jota kutsutaan TikTok Now :ksi. Lue lisää Mikä on TikTok Now?

BeRealissa sinun kuuluu olla oma itsesi

1. BeReal käyttö ja käyttöönotto

BeRealin käyttö on helppoa. Ladattuasi sovelluksen, se pyytää pääsyä yhteystietoihisi voidakseen näyttää mahdolliset ystävät, jotka jo käyttävät sovellusta. Käyttöönoton yhteydessä sinun tulee täyttää nimesi, syntymäpäiväsi ja puhelinnumerosi.

Bereal logo - Lataa BeReal app storesta Bereal Suomi ja ole todella bereali

2. Kahden minuutin reagointiaika

Kuvia voi jakaa tiettynä 2 minuutin aikana joka päivä kaveriporukkasi kesken. Voit saada minä hetkenä hyvänsä muistuksen puhelimeesi siitä että nyt sinulla on kaksi minuuttia aikaa ottaa itsestäsi ja ympäristöstä kuva ja jakaa se palveluun ystäviesi nähtäväksi. BeRealissa täytyy nopeasti reagoida notifikaatioon.

Miten be real toimii? Yksi muistutus päivässä bereali markkinoinnin trendit

3. Kaikki kaverisi postaa samaan aikaan

Palvelun idea on ottaa kuva valmistelematta juuri siitä tilanteesta jossa olet sillä hetkellä. Sovellus ottaa ns. kollaasikuvan etu- ja takakameralla, jolloin siinä näkyy sinä itse sekä tila tai paikka jossa olet. Kaikki kaverisi ottaa samaan aikaan kuvan ja postaa sen samanaikaisesti. BeRealista saat kyllä hauskoja muistoja🎪

Postaa kavereiden kanssa samaan aikaan BeReal ja kerää bereal kokemuksia suomi

4. Kommentoi kaveriesi kuvia

Postauksen jälkeen voit kommentoida kaveriesi lähettämiä kuvia. Jos et itse lähetä kuvaa, niin et näe myöskään kaveriesi kuvia. Joten ole aktiivinen.

Kommentoi kuvia BeReal suomi

5. BeReali ilmoitus – milloin sitten postataan?

BeReal lähettää ilmoituksen / muistutuksen kun sinun ja ystäväpiirisi on aika postata. Saadaksesi tämän muistutuksen sinulla tulee olla BeRealissa sovelluksen muistutukset päällä.

Muistutukset päälle Bereal Suomi ja saa hyviä bereal kokemuksia lisää

Katso vielä opas video siitä miten BeRealia käytetään

Miten BeReal toimii?

Mitä BeReal tarkoittaa?

BeReal on englantia ja BeReal suomeksi tarkoittaa ole aito oma itsesi (be real)

Esimerkiksi Thinking Is Cool -podcastissa vieraillut toimittaja Casey Lewis tiivistää sovelluksen merkitystä z-sukupolvelle. BeRealista löydät juuri sitä mitä 2000-luvulla syntyneet sosiaalisesta mediasta kaipaavat, eli aitoutta. Koko ikänsä somessa eläneet haluavat muutosta ja BeReal edustaa sitä.

Taustaa BeReal

Be Real Sovelluksen suunnittelija on ranskalainen Alexis Barreyat, joka on ollut suunnittelijana myös GoProlla.

BeReal ei toimi tai muita ongelmatilanteita 😖

En saa BeReal ilmoituksia/muistuksia

Varmista että puhelimesi Iphone tai Android muistukset ovat päällä. Molemmissa järjestelmissä mene kohtaan Apps > BeReal > asetukset > muistukset > Näytä/Salli muistukset. BeReal on myöntänyt että sovelluksessa on vielä bugeja, joiden takia käyttäjiltä jää joskus muistutukset saamatta. He pyrkivät parantamaa appia koko ajan, joten toivotaan ongelman poistuvan.

Kamera ei aukea kun klikkaan BeReal ilmoitusta

Sulje tässä tapauksessa BeReal sovellus ja käynnistä se uudelleen. Tukitiimi työstää tätäkin ongelmaa.

En saa ladattu kuvia BeRealin appiin

BeRealin tuki kehottaa tässä tapauksessa sulkemaan sovelluksen ja käynnistämään sen uudelleen. Kokemuksesta huomasin että ottamani kuva kyllä löytyi kansiosta käynnistyksen jälkeen, eli kuva ei onneksi häviä uudelleenkäynnistyksen yhteydessä

BeReal kokemuksia ja yhteenveto

BeReal on uudenlainen sosiaalinen kokemus. Se sopii ainakin kaveripiirin yhteiseen hauskanpitoon. BeRealitta voi kyllä elää, mutta mielestäni sillä on paikkansa. Yrittäjän ja markkinoijan näkökulmasta saa nähdä pystyykö uusi alusta kehittämään yrityksille uusia menetelmiä sosiaalisen median markkinointiin. Haluaisin kuitenkin kannustaa markkinoijia seuraamaan tarkalla silmällä näitä uusia, nousevia sosiaalisen median kanavia, sillä sosiaalisen median trendit vaihtuvat, mutta kokonaisuutena ne avaavat yrityksille ihan uusia tapoja kohdistaa viestejä tarkasti omille kohderyhmilleen!

Jo nyt alkaa olla merkkejä siitä että sosiaalisen median kanavat kopioivat Berealin ominaisuuksia. Esimerkiksi Instagram on julkaissut seuraten Berealia Instagram Dual kaksoiskameraominaisuuden – ehkä Instakin nyt karsii omasta natiivista kuvankäsittelyohjelmastaan filttereitä ja pyrkii saamaan aitoutta mukaan myös omaan kanavaansa. Saa nähdä mitä somen laajemmassa kuvassa tulevaisuus tuo tullessaan. Jatkan sillä välin BeRealin kanssa testailua ja seuraan sen markkinointimahdollisuuksien kehittymistä. Tähän mennessä olen saanut monet naurut ja ikimuistoiset hetket käyttäessäni bereal sovellusta kaveriporukassani. BeRealilla kuvia kommentoidessa huomaa, että keskustele sisältää aidomman oloisia kommentteja verrattuna muihin somekanaviin.

Usein kysyttyä BeReal sovelluksesta ja sen käytöstä

 1. Mikä on BeRealin ikäraja?

  BeReal ikäraja on 13 vuotta

  BeReal sovellus on tarkoitettu vain yli 13 vuotta täyttäneille. Alle kolmetoista vuotiaat eivät voi luoda BeReal tiliä eikä käyttää BeReal sovellusta.

 2. Mitä tarkoittaa BeReal suomeksi?

  BeReal on englantia ja tarkoittaa “Ole aito” tai “Ole oma itsesi”. BeReal sovellus kehottaa ihmisiä jakamaan omaa elämäänsä ilman kiiltokuva filtteröintiä. Tavoitteena luoda uudenlainen sosiaalinen kokemus.

 3. Onko BeReal yksityinen?

  BeRealissa päivitykset ovat oletusasetukseltaan yksityiset, eli postaukset näkyvät vain ystävillesi. On kuitenkin mahdollista jakaa päivitykset kaikkien Be Realin käyttäjien kesken. Ladatessasi BeRealin valitse julkinen vaihtoehto. Voit myös jälkikäteen muuttaa yksityiset julkaisut julkiseksi tai muuttaa julkiset yksityiseksi. Klikkaa BeReal lähetysaika-kohdasta ja sitten valinnat kohdasta poista tai lisää Bereal mukaan discoveryyn.

 4. Voinko nähdä etukameran ja takakameran kuvan yhtäaikaa ottaessani kuvaa?

  Kuvat otetaan yhtäaikaa, mutta et pysty esikatselemaan etu- ja takakameran kuvia yhtä aikaa. Näet jomman kumman. Saa nähdä tuleeko tähän muutoksia?

 5. Seuraako BeReal yleisiä markkinoinnin trendejä?

  BeReal seuraa markkinoinnin trendiä, joka korostaa aidompaa sosiaalista kohtaamista. Siitä on ollut viitteitä jo pitkin 2020-lukua muissa some-alustoissa. Ihmisiä kiinnostaa nykyään ns. luonnollisemmat postaukset ja aidot tarinat.

 6. Mitä tarkoittaa segmentoida?

  Segmentointi tarkoittaa markkinoiden jakamista pienempiin ryhmiin tai segmentteihin yhteisten ominaisuuksien perusteella. Segmentoinnin avulla yritykset voivat ymmärtää paremmin kohdemarkkinoitaan ja luoda markkinointikampanjoita, jotka todennäköisemmin saavat vastakaikua näissä ryhmissä.

 7. Mitä muita kiinnostavia somekanavia on?

  Nousevia somekanavia ovat esimerkiksi Jodel, TikTok Now, Discord, Twitch, Instagram Reels, Patreon, Twitter Spaces, Spotify Greenroom, Caffeine ja Supernova. Osa “kanavista” on ominaisuuksia vanhemmissta somekanavissa, mutta kannattaa tsekata.

 8. Voinko nähdä ystäväni viestit BeRealissa jos en julkaise sinä päivänä?

  Et voi nähdä ystävien viestejä, jos et julkaise sinä päivänä. BeReal-viestit ovat piilossa, kunnes julkaiset oman BeReal-julkaisusi, mikä avaa pääsyn ystäviesi viesteihin ja Discovery-sivulle.

 9. Käyttääkö BeReal sijaintitietojani?

  BeRealissa voidaan joko näyttää sijainti ja tai olla näyttämättä. Juuri ennen kuin lähetät BeRealista postauksen voit valita, haluatko jakaa tai olla jakamatta sijaintiasi. Jos olet ottanut sijainnin käyttöön, siitä näkee vain paikan jossa BeReal kuvat on otettu. Jos taas julkaiset julkisesti Discoveryyn, käyttäjät näkevät vain karkean sijaintisi.

 10. Voinko tehdä muistoni (Memories) kaikille näkyväksi?

  Muistoja ei voi tällä hetkellä tehdä kaikille näkyväksi. Muistosi näkyvät vain sinulle, eikä kukaan pääse niihin käsiksi siirtymällä profiiliisi (ei edes ystäväsi).

 11. Miten käyttäjätunnus vaihdetaan BeRealissa?

  Käyttäjätunnuksesi voit vaihtaa manuaalisesti menemällä profiili-osioon ja klikkaamalla nykyistä käyttäjänimeäsi, jolloin voit päivittää sen siitä suoraan.

 12. Voitko ystäviä poistaa tai estää heitä näkemästä viestejä?

  Ystäviä voi poistaa BeRealissa. Poistamisen jälkeen he eivät enää ystäväluettelon kesken jaettuna BeReal-viestejä. Estä eli Block-ominaisuus on saatavilla jo Androidille, ja sitä ollaan kehittämässä IPhonen iOS:ään. Monet ovat kuulema toivoneet tätä ominaisuutta ja yhtiö kertoo haluavansa kehittää se parantamista.

 13. Millä eri tavoilla voidaan lisätä ystäviä BeRealiin

  Ystäviä voi lisätä kolmella eri tavalla. 1) Synkronoi puhelimesi yhteystiedot BeRealissa, 2) kopioi ystäväsi profiilin URL-osoite tai 3) etsi heidän käyttäjänimiään hakutoiminnolla sovelluksesta.

Etsitkö ilmaisia kuvia, videoita ja editointiohjelmia sosiaalisen median sisällöntuotantoon👌

 • Ilmaisten kuvien löytäminen markkinointiin, somejulkaisuihin ja yrityksen kotisivuille voi olla kiven takana? Olemme kirjoittaneet artikkelin josta löydät Ilmaisia kuvapankkeja
 • Kuvien muokkaaminen markkinointia varten voi olla joskus työlästä. Testaa näitä ilmaisia kuvakäsittelyohjelmia ja etsi juuri omaan työtapaasi sopiva kuvanmuokkausohjelma.
 • Videot ovat tullut jäädäkseen. Etsitkö videonteko-ohjelmaa, jolla olisi nopeaa ja vaivatonta luoda tyylikkäitä videoita markkinointiin. Tutustu artikkeliimme, jossa esittelemme ilmaisia videoeditoreja
Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts