ILMAINEN VIDEOEDITORI EDITOINTIOHJELMA JA VIDEOEDITOINTIOHJELMA MARKKINOINNIN TRENDIT

Parhaat ilmaiset editointiohjelmat – 19 videoeditoria

Ilmaiset editointiohjelmat ovat ottaneet jättiharppauksen internetin videosisällön kasvun myötä. Monet markkinoijat tarvitsevat helppoja ja vaivattomia työkaluja, joilla tehdä yksinkertaisia mutta näyttäviä videoita yrityksen sisällöntuotannon ja mainoksien tarpeisiin. Tästä artikkelista löytyy 19 parasta ilmaista videoeditoria.

Mikä on paras ilmainen videon editointi ohjelma?

Käytettävissä on monia ilmaisia videoeditointi-ohjelmia, mutta kaikki eivät ole samanlaisia. Paras ilmainen videoeditori on helppokäyttöinen, nopea ja tekee vaivattomasti odottamasi toiminnot ja editointitarpeet. Testaa alla olevia ohjelmia ja etsi editori nykyiseen tarpeeseen ja mieti tarvitko jatkossa jotain lisäominaisuuksia. Olemme koonneet luettelon parhaista tällä hetkellä saatavilla olevista ilmaisista videoeditointiohjelmista:

Windows Video Editor

Windows Video Editor suomenkielinen videon editointi ohjelma

Käyttöjärjestelmä: Windows

Aloitus: Mene Windows hakukenttään ja kirjoita videoeditori ja aloita.

Windows Video Editor tulee uusien Windows käyttöjärjestelmien mukana ja on Windows Movie Makerin seuraaja. Sitä on erittäin helppo käyttää ja kaikki toiminta tapahtuu lineaarisesti. Ohjelmassa ei ole raitoja vaan kaikki videoleikkeet pistetään peräjälkeen. Voit tietysti lisätä leikkeitä tai vaihtaa niiden paikkaa. Elokuvan visuaalinen prosessi pysyy hyvin hallinnassa ja yksinkertaisena.

Voit antaa ohjelman itse myös tehdä elokuvan valitsemista leikkeistä ja se onnistuu tässä melko mukavasti. Tämä voi olla, vaikka aloituspiste ja sitten alat itse muokkaaman sitä. Ohjelmassa on videoeditorin perusominaisuudet ja muutamia kehittyneempiäkin ominaisuuksia. Tämä Windowsille tehty oma ohjelma on hyvä tutustumisalusta videoeditoimisen maailmaan. Sillä verrattuna alkuperäiseen Movie Makeriin, Windows videoeditori on massiivinen harppaus parempaan suuntaan.

OpenShot

OpenShot videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac, Linux

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

OpenShot näyttää melko helpolta aloittaessasi mutta koneen alla löytyy paljon voimaa. Tämä on hyvä hyppäys Windowsin ohjelmasta eteenpäin. Pystyt lisäämään raitoja ja tekemään siirtymiä ja efektejä helposti.

OpenShotin käyttöliittymä on helppo käyttää ja erittäin selkeä – drag and drop. Animoituun 3D luomiseen tarvitset toisen ohjelman, joka on Blender nimeltään. Se on melko helppo yhdistää ohjelmaan ja löytyy sivustolta https://www.blender.org

Openshot

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush ilmaiset editointiohjelmat

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac, Appstore Android ja IOS

Aloitus: Mene sivustolle tai Appstore, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

Adobe Premiere Rush on tyylikäs, helppokäyttöinen ohjelma, jossa on kuitenkin mukavasti vaihtoehtoja muokkaukseen. Sinulla on 4 raitaa kuvalle ja 3 äänelle. Voit vaihtaa kuvasuhdetta lennossa. Sinulla on värisuodattimien kanssa täysi kontrolli ja voit luoda jopa omia ja tallentaa ne. Kaikki ohjelman lisättävät grafiikat ja otsikot ovat animoituja.

Jos sinulla on Creative Cloud tili, voit aloittaa projektin mobile ja jatkaa saman video muokkausta, vaikka tietokoneella tai vice versa. Adobe on suuri yritys ohjelman takana, joka tekee hyviä tuotteita ja päivittää niitä pitkään.

Adobe Premiere Rush

iMovie

iMovie editointiohjelma

Käyttöjärjestelmä: Kaikki Apple laitteet, iPhone, iPad (ovat valmiina asennettuna)

Aloitus: Avaa Appi ja aloita työskentely.

iMovie on tehty täysin Macin omalle laitteistolle ja on erittäin toimiva. Käyttöliittymä on helppo oppia ja on erittäin intuitiivinen. Täysin aloittelijana pääset nopeasti vauhtiin. Sinulla on upea kokoelma esiladattuja nimikkeitä, ääniefektejä, siirtymiä ja taustoja käytössäsi.

iMovie on Applen ammattimaisen videonmuokkausohjelma Final Cut Pro:n pikkuveli. Kun opit lisää ja haluat nostaa taitojasi seuraavalle tasolle, hyppäys on helppo, kun olet käyttänyt iMovieta.

https://www.apple.com/imovie/

Shotcut

Shotcut ilmainen videoeditointiohjelma

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac, Linux

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

Shotcut sisältää paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Pystyt lisäämään media ja ääniraitoja niin paljon kuin haluat. Ohjelmassa on massiivinen määrä vaihtoetoja siirtymissä ja suodattimissa. Ohjelmasta löytyy kätevä tilamoodi, mitä tahansa asiaa oletkin tekemässä: Editing, Fx, color, audio, player. Pystyt helposti hyppimään näiden välillä ja tekemään muutoksia.

Shotcut on edellisiä ohjelmia edistyksellisempi ja tukee huikeaa määrää formaatteja. Oppimiskynnys on hieman syvempi ja vaikeampi, mutta vastineeksi saat hyvän videoiden editointiohjelman.

https://shotcut.org/

Tik Tok

TikTok ilmainen videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Apps – Android ja iOS, Windows, Mac

Aloitus: lataa sovellukset Appstore kaupoista tai mene nettisivun osoitteeseen.

Tik Tok sisältää myös hyvän videoeditointiohjelman. Videoeditorin kanssa saa tehty helposti videoita sosiaaliseen mediaan. Katselijasi katsovat niitä eniten puhelimen kautta joten et tarvitse muita ammattimaisia välineitä. Tik Tok on juuri tätä varten ja kaikki yhdessä paketissa.

Lataa sovellus, tee video, editoi/leikkaa, lisää musiikkia ja tekstiä. Manipuloi kuvaa erikoisefekteillä, jotka on valmiiksi rakennettu ohjelmaan. Levitä videosi miljoonille valmiiksi nälkäisille katsojille ympäri maailmaa. Asiaa ei voida enää tehdä helpommaksi.

https://www.tiktok.com/

Kdenlive

Kdenlive editointi ohjelma

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac, Linux

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

Kdenlive videoeditointiohjelma auttaa sinua tekemään visuaalisesti vaikuttavia videoita. Siinä on yksi parhaista moniraitamuokkauksista aikajanalla ja tukee rajoittamatonta määrää videoita ja ääniraitoja. KdenLive sisältää työkaluja, jotka auttavat luomaan, rajaamaan, siirtämään sekä mahdollisuuden poistaa video- ja äänileikkeet, teksti- ja valokuvaleikkeet.

Sinulla on paljon erilaisia tiloja sekä säätimiä ruudulla, joten aloittamis- ja oppimiskynnys on jo huomattavasti korkeampi. Netistä löytyy paljon auttavia resursseja päästäksesi alkuun.

https://kdenlive.org/en/

DaVinci Resolve 18

DaVinci Resolve 18 paras ilmainen videon editointi ohjelma

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac, Linux

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma (ei maksullinen studio) ja asenna koneellesi.

DaVinci Resolve on erittäin vaikuttava voimapesä ja jopa filmi studiot käyttävät ohjelmaa kootessaan projekteja kokoon. Ohjelma on fremium eli pystyt käyttämään suurimman osan ohjelmasta ilmaiseksi mutta jotkin asiat jäävät maksun taakse.

Käyttöliittymän alaosassa on erilaisia tiloja, jossa voit tehdä muokkauksia kaikkeen mahdolliseen videossasi, sinulla on täysi vapaus. Oppimiskynnys on todella korkea mutta jos annat sille mahdollisuuden, saat ohjelman, jolla voi tehdä mitä tahansa.

DaVinci Resolve on monien mielestä paras ilmainen video editori, siinä on paljon on samoja ominaisuuksia kuin maksullisisa ohelmissa kuten; Final Cut Pro tai Adobe Premiere pro.

https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

VSDC Editor

VSDC Video Editor editointiohjelma ilmainen

Käyttöjärjestelmä: Windows

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

VSDC Editor Free – versiolla saat tehtyä paljon hienoja asioita kuten siirtymät, video- ja ääniefektit, peittämiset/rajaukset, liikkeenseuranta. Videosi saadaan jopa 4K resoluutioon.

VSDC Editor taipuu myös videokaappaukseen, kuvaruudunkaappaukseen ja slideshow tekemiseen. Koko käyttöliittymä on tehty uusiksi ja toimii huomattavasti paremmin. Oppimiskynnys on vieläkin korkea mutta sivustolta löytyy tutoriaalit kaikkeen.

https://www.videosoftdev.com/

Hitfilm

HitFilm  videoeditointiohjelmat

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

Hitfilm ohjelmasta (ent. Hitfilm Express) on neljä versiota; Free, Creator, Pro ja Enterprise. Jo free versio pitää sisällään huikean määrän ominaisuuksia. Sen kanssa saat yli 400 efektiä ja esiasetusta, liikkeentunnistuksen ja ei rajoituksia raitojen sekä siirtymien kanssa. Tukee 4K resoluutiota.

Ohjelman lataus sivustolta on ollut ennen monen mutkan takana. Sitä on nyt saatu hieman helpommaksi. Saat muokattua ohjelmalla hyvin ammattimaisia videoita. Oppimiskynnys on erittäin korkea ja monella on suorastaan viharakkaus suhde ohjelmaan.

Aikaisemmin ohjelmaa kutsuttiin Hitfilm Express nimellä.

https://fxhome.com/product/hitfilm

VideoPad Video Editor

VideoPad Video Editor helppo videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac

Aloitus: Mene sivustolle, lataa ohjelma ja asenna koneellesi.

VideoPad Video Editor -ohjelmasta löytyy Free ja Pro versiot. Free- ohjelmasta uupuu määrättyjä toiminnallisuuksia mutta saat kuitenkin upeat videoefektit, siirtymä värien hallinnan ja sisään rakennetut ääniefektit. Videosi voidaan tuoda ulos jopa 4K resoluutiolla

Aloittelijalle aivan loistava sovellus. Voit suoraan siirtää tuotoksesi sosiaaliseen mediaan kuten Youtubeen and Facebookiin. Videopad tukee suurta määrää erilaisia formaatteja.

https://www.nchsoftware.com/videopad/index.html

VN

VN paras ilmainen videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Mac, Windows, Android, IOS

Aloitus: Mene sivustolle tai Appstoreen, lataa sovellus ja aloita.

VN videoeditointiohjelma on uusi tulokas mobiilimaailmasta tuo tuulahduksen erilaisesta tavasta lähestyä video editointia. Tapa editoida on hauskaa, nopeaa ja intuitiivista. Erilaisia efektejä, esiasetuksia, suodattimia on tonneittain ja saat helposti muokattua niitä.

Pääset vauhtiin todella nopeasti aloittelijana, jos et ole koskaan koskenutkaan video editoriin. Pystyt aloittamaan esimerkiksi Iphonella projektin ja tiputtamaan sen Mac:lle ja vice versa.

https://www.vlognow.me/

Lightworks

Lightworks videoeditori ilmainen

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac, Linux

Aloitus: Mene sivustolle, kirjaudu ja pääset lataamaan ilmaisen version.

Lightworks -editori on jo ollut kauan markkinoilla ja sitä on päivitetty ahkerasti ja se on edelleen ammattitasoa. Sitä on käytetty monessa Hollywood-tuotannossa. Ohjelmasta on monta erilaista versiota. Free version suurin ongelma on matala tallennus resoluutio 720 p. Se toimii kyllä monessa some postauksessa, mutta muuhun alkaa olla liian pieni.

Ohjelma saa kehuja kätevistä leikkaustyökaluista ja vaikuttavasta valikoimasta sisäänrakennettuja videotehosteita ja värinkorjaussäätimiä. Iso bonus tulee sisäänrakennetusta lisenssimaksuttomasta kuvasta ja musiikista, jota voi käyttää vapaasti.

Lightworks

Avid Media Composer First

Avia media composer paras videon editointi ohjelma

Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac

Aloitus: Mene sivustolle, tekemällä tilin saat ladattua ohjelman.

Avid Media Composer First -ohjelmaa käytetään Hollywoodissa laajasti. Se toimii hieman eri lailla kuin monet alan ohjelmat. Oppimiskynnystä on edessä ja siihen kannattaa varautua. Ohjelmasta on monta eri versiota ja ilmaisella versiolla pääset hyvään vauhtiin. Se on ohjelman opetteluversio mutta saat runsaasti työkaluja käyttöösi.

Ilmaisessa editorissa on seuraavia ominaisuuksia: 4 videoraitaa ja 8 ääniraitaa, monikameramuokkaus, älykkäät trimmaustyökalut, videon stabilointi, laaja valikoima ääni- ja videotehosteita sekä värinkorjaustyökalusarja.

Vientivaiheessa voit tallentaa videosi 1080 p resoluutiolla. Latauksen pystyt viemään suoraan YouTubeen tai Vimeoon. Tarvitset runsaasti keskusmuistia ja hyvän näytönohjaimen ohjelman käyttämiseen.

https://www.avid.com/media-composer

Kinemaster

Kinemaster videoeditointi ohjelma

Käyttöjärjestelmä: Android, iOS, Chromebook

Aloitus: Hanki Appsstoresta ja kun kysytään minkä version haluat, sulje raksista. Saat silloin ilmaisen version.

KineMaster on yllättävän tehokas videonmuokkaussovellus mobiililaitteellesi tai Chromebookkiin. Käyttöliittymä on hyvin suunniteltu ja kaikki työkalut löytyvät helposti. Kinemaster on aloittelijoillekin ystävällinen ja pystyt luomaan monimutkaisiakin ​​projekteja helposti. Ominaisuuksia ovat muun muassa: väriluokittelu, chroma key, äänen miksaus ja sykkeen synkronointi.

Kinemasterin ilmaisen version haittapuolena on vesileima ja alhainen tallennus resoluutio. Sillä pääset kuitenkin tutustumaan eriomaiseen ohjelmaan ja näet onko se satsauksen arvoinen.

https://www.kinemaster.com/

Ilmainen videoeditori nettiselaimeen

Movie Maker Online

Movie Maker Online ilmainen videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Online editori eli mene sivustolle ja aloita editointi.

Movie Maker Online on täysin ilmainen video editori käyttöön ilman sisäänkirjautumista. Muihin Online editoreihin verrattuna se tarjoaa videoihin kunnollisen aikajanapohjaisen muokkauksen nimikkeineen ja tehosteineen. Saat myös luettelon rojaltivapaasta musiikista ja arkistokuvista.

Käyttöliittymää on hieman tavallisesta poikkeava. Ohjelman ylläpito maksetaan mainoksilla eli jos olet allerginen niille kannattaa mennä eteenpäin. Konepellin alla Movie Maker Online on kuitenkin yksi parhaista, jollei paras selaimessa toimiva video editori.

https://moviemakeronline.com/

Vimeo Create

Vimeo videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Online editori eli mene sivustolle ja aloita editointi rekisteröitymällä.

Vimeo Create on suunnattu sosiaalisen median tai mainosvideoiden tekoon. Mukana tulee vaikuttava template/mallikirjasto, josta löytyy satoja malleja. Vimeon mukana tulee keinoälyn ohjaama videon tekoprosessi, jolla teet ensimmäisen videosi minuuteissa.

Voit tuoda erilaisia tyylejä videoihisi hiiren klikkauksella ja ohjelmassa on valittavana vapaata musiikkia videoihisi. Video editorina toiminnot eivät ole laajimmasta päästä mutta sillä saa asiat hoidettua. Ohjelmasta löytyy free- ja 4 erilaista maksullista versiota.

https://vimeo.com/create

Kapwing

Kapwing helppo videoeditori

Käyttöjärjestelmä: Online editori eli mene sivustolle ja aloita editointi rekisteröitymällä.

Kapwing on kätevä videoiden online-editointiin kehitetty ohjelma. Voit ladata projektiin omia klippejä koneeltasi, Google kuvista tai drivesta. Video- ja äänitiedostoille on useita raitoja. Voit peittää tiedostoja, luoda helposti kuva kuvassa -tehosteen, jaetun näytön tai videokollaaseja. Vihreän taustan poistamiseen on useita siirtymätehosteita ja Chroma avain.

Pääset ohjelmalla helposti alkuun, vaikka et olisi koskaan editoinut mitään. Kapwing erottuu kilpailijoista sisäänrakennetulla multimediagallerialla: kuvat, videot, ääniraidat ja äänitehosteet. Kolme tuntia videota kuukaudessa pystyy ilmaisella versiolla tuomaa ohjelmasta ulos.

https://www.kapwing.com/video-editor

Clipchamp

Clipchamp paras videon editointi ohjelma

Käyttöjärjestelmä: Online editori eli mene sivustolle ja aloita editointi rekisteröitymällä.

Clipchamp videoeditorin tekijöiden unelma on tehdä videon luontiprosessista jokaiselle nopeaa ja vaivatonta templates/mallien avulla. Aloitat templaten valinnalla ja alat lisäämään siihen videota, tekstiä, kuvia ja musiikkia. Ohjelman avulla pystyt myös tallentamaan näyttösi kuvaa ja kaappaamaan web – kameran kuvaa.

Kätevin osa Clipchamp- editorissa on sen laaja galleria arkistomediatiedostoja, mukaan lukien rojaltivapaat videot, kuvat ja äänet. Sovelluksessa löytyy jopa sisäänrakennettuja tarroja ja GIPHY:n GIF-galleria. Ohjelman ilmaisen version käyttäjä ei tietystikään saa kaikkia karkkeja. Clipchamp tuntuu sosiaalisen median parissa työskentelevän unelmatyökalulta.

https://clipchamp.com/en/

Yhteenveto

Yrittäjä tai yrityksen markkinointiammattilainen tarvitsee helppoja työkaluja markkinoinnin avuksi. Kaikki esittelemäni videoeditorit ovat todella hyvä. Mikä on paras ilmainen editointiohjelma jää jokaisen subjektiivisesti päätettäväksi. Kokeile muutamaa laitteistoosi, tarpeisiisi ja ajankäyttöösi sopivaa videoeditoreita.

Editointiohjelmien ominaisuudet ovat toisissa ohjemissa helppokäyttöisempiä kuin toisissa. Etsi itsellesi sopiva workflow ja aloita julkaisemaan videoita tasaisesti yrityksen sosiaalisen median kanavissa ja yrityksen kotisivuilla. Suunnittelussa ja aikataulutuksessa auttaa somekalenteri.

Muista vielä että videoita katsellaan aina yksin ei ryhmässä, eli yritä keskustella “kasvotusten” katselijan kanssa. Videot eivät ole massamarkkinointia ja vaikka ne pystytäänkin monistamaan moneen markkinointikanavaan.

Sivustomme mediatuotantosarjan hyödylliset artikkelit:

  • Ilmaisia kuvapankkeja Etsitkö ilmaisia kuvia markkinointiisi, somejulkaisuihin ja yrityksen kotisivuille?  22 kuvapankkia käyttöösi!
  • Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat Kuvia pitää nykyään osata muotoilla eri muotoisiksi ja kokoisiksi markkinoinnin eri alustoille. Kerrokset, trendikkäät filtterit ja meemit onnistuvat näillä ohjelmilla.
  • Ilmaisia musiikkipankkeja Etsitkö ilmaista musiikkia markkinointiisi, somejulkaisuihin ja yrityksen kotisivuille? 20 musiikkipankkia käyttöösi!
Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts