Ilmais musiikki videoon

Ilmaista musiikkia videoihin – ilmaiset musiikkipankit 20 kpl

Haluatko lisätä musiikkia videoosi, mutta et tiedä, mistä voisit hakea sitä ilmaiseksi? Tässä artikkelissa esittelemme 20 sivustoa, joista voi Creative commons -lisenssillä ladata korvauksetta musiikkia. Sivustoilta löydät varmasti oikeanlaista musiikkia juuri sinun tarpeisiisi.

Mitä on ns. Ilmais musiikki?

Ilmaista musiikkia on internetissä saatavilla monista eri paikoista ja sitä voi käyttää videoiden taustamusiikkina. Creative commons -lisenssillä käytetty musiikki tarkoittaa, että sen käyttöön on annettu lupa. Tämä mahdollistaa sen, että musiikkia voi käyttää esimerkiksi videoiden taustamusiikkina ilman erillistä lupaa tekijältä.

Creative commons lisenssillä voit käyttää

Creative Commons -lisenssin mukaista musiikkia voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, myös kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan tekijä mainitaan. Creative Commons -lisenssejä on useita erilaisia, ja kullakin on omat sääntönsä.

Jotkin lisenssit sallivat ääniraidan muokkaamisen ja toiset eivät. Joissakin lisensseissä edellytetään, että teosta jaetaan saman lisenssin mukaisesti, kun taas toisissa teosta saa jakaa ilman rajoituksia. Viime kädessä tekijä päättää itse, mitä lisenssiä hän haluaa käyttää.

Creative Commons -lisenssiä käyttämällä tekijät voivat olla varmoja siitä, että heidän teoksiaan käytetään heidän hyväksymillään tavoilla. Alla olevasta kuvasta näet eri tavat hyödyntää Creative Commons licensesen alaisia ääniraitoja.

Creativer Commons lisenssi ilmainen musiikki

Ilmaista musiikkia

Alla löytyy kattava määrä sivustoja jotka jakavat täysin ilmaista musiikkia – free music – äänitehosteita mihin tahansa videoon tai projektiisi. Olemme kertoneet sivustoista yksityiskohtia ja vinkkejä. Nämä auttakoon sinua matkallasi, miten löytää lisää ilmaista musiikkia. Enjoy!

Youtube

Youtube studio äänikirjasto youtube

Monet eivät tiedä että pystyt saamaan itsellesi suoraan Youtubesta musiikkia ja efektejä videoillesi. YouTube:ssa on sisäänrakennettu, vapaasti käytettävä äänikirjasto. Se tarjoaa tekijänoikeusvapaata musiikkia YouTube-videoita varten. Ladattavana on jo melkein 2 000 musiikkiraitaa ja 700 äänitehostetta.

Aloitus: Mene omalle Youtube-tilillesi ja sieltä Youtube studioon ja vasen alhaalla löytyy Audiokirjasto. Aukaise ja tiedostot tulevat eteesi.

Pystyt helposti tekemään myös hakuja ja sorttaamaan listaa genren, tunnelman, artistin, keston, lisenssin mukaan. Pystyt hakemaan tämän myös puhelimellesi, hae Chromessa Youtube studio ja voila! Pistän tämän listan aivan loppuun erilaisia Youtube – kanavia joiden kautta pääset vielä käsiksi n. 2300 raitaan.

Freesound

https://freesound.org/

Freesound ilmaista musiikkia videoon

Nimi kertoo sivustosta ja heidän halusta tarjota ilmaista äänimaailmaa sitä tarvitseville. Sivusto on toiminut jo vuodesta 2005 ja tarjontaa löytyy laajasti. Sivusto ei ole modernin näköinen mutta älä anna sen hämätä.

Löydät sivustolta jopa kymmeniä tuhansia ääninäytteitä laajalla rintamalla. On melko epätodennäköistä jos et löydä etsimääsi täältä. Freesound on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat lisätä äänimaisemia, tehosteita ja jännittävää tunnelmaa videoihinsa.

Free Stock Music

https://www.free-stock-music.com/

Free stock music ilmainen musiikki

Free Stock Music jakaa ilmaista musiikkia laadukkaassa muodossa. Sivuston musiikin genret ovat indiepopista maailmanmusiikkiin. Voit etsiä kappaleita myös tempon, mielialan, avainsanan tai vaikka kappaleen pituuden perusteella. Sivustolta löytyy jopa korkealaatuisempia WAV- ja AIFF-tiedostoja kappaleista.

Free Stock Music tarjoaa yli 1 500 kappaletta Creative Commons Attribution -lisenssillä.

MixKit

https://mixkit.co/

MixKit ilmais musiikki

MixKit sivusto tarjoaa ilmaisen musiikin lisäksi musiikki efektejä, videoita ja videoiden templateja. Sivustolla on jokaiseen ryhmään oma lisenssinsä. Mixkit Stock Music Free License antaa käyttää musiikkia melkein missä tahansa vapaasti.

Sivuston hakutoiminnassa musiikki on hauskasti värikoodattua ja opit tunnistamaan hakemasi nopeasti. Voit myös suodattaa hakusi genren, tunnelman tai erilaisten tunnisteiden mukaan. Raikas tuulahdus!

Musopen

https://musopen.org/

Musopen ilmaista musiikkia videoihin

Jos tarvitset klassista musiikkia mihin tahansa niin vieraile sivustolla. Musopen on yksi parhaista, jollei paras alusta klassiselle musiikille. Sivusto ei yritä tehdä voittoa vaan tarjota helposti musiikkia eteenpäin. Toinen paino sivustolla on opettaminen.

Suurin osa tämän sivuston kappaleista on orkesteriteoksia. Kappaleita voi hakea tunnelman, säveltäjän kuten Bach tai Mozart, instrumentin tai vaikka ajankohdan mukaan. Musiikit käyttävät Public Domain- tai Creative Commons Attribution -lisenssiä. Linsesointi vaihtelee joten tarkasta aina käyttäessäsi.

Audionautix

https://audionautix.com/

Audionautix ilmaista musiikkia

Sivuston tarjoaa sinulle Jason Shaw. Hän on säveltänyt ja tuottanut kaiken musiikin. Musiikki on rojaltivapaata – täysin ilmaista – voit ladata ja käyttää (jopa kaupallisiin tarkoituksiin) vapaasti kunhan annat creditin hänelle. Lisenssi on Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Valikoima on yhden miehen tekemänä laaja ja musiikkilajeja on löytyy Jazz:sta kauhuun. Hakumahdollisuudet ovat laajat ja sivuston käyttö helppoa. Iso peukutus kaverille.

Purple Planet Music

https://www.purple-planet.com/

Purple Planet mistä musiikkia videoihin

Sivustoa pitää yllä pieni tiimi miehiä Englannista ja he tekevät kaiken musiikin alusta loppuun itse. He ovat saanee kasaan jo aikamoisen kirjaston. Musiikin hakeminen on tehty hienosti tunteen ja energian mukaan.

Suurin osa sivuston kappaleista on Creative Commons Attribution -lisenssin alla, joka on valmis ei-kaupalliseen käyttöön krediiteillä. YouTubessa käyttö onnistuu kanssa ja jopa pienemmissä projekteissa. Hienoa työtä!

Jamendo

https://www.jamendo.com/start

Jamendo lataa ilmaista musiikkia

Jamendo on laaja, kattava artistien yhteisö. Hakuja voi tehdä yli 300 000 artikkelin joukosta muun muassa projektin teeman, genren ja keston perusteella. He jakavat sivuston kahteen osioon. Ensimmäinen osio on ilmainen suoratoisto. Tässä on kyse yhteistyöstä ja itsenäisten artistien löytämisestä. Suurin osa kappaleista on Creative Common Attribution -lisenssin alla.

Toinen puoli taas keskittyy rojaltivapaan musiikin lisensointiin kaupallisiin sovelluksiin. Voit siis löytää kaupallisia sekä ei-kaupallisia kappaleita. Tätä on ehkä hieman vaikea ymmärtää mutta käy katsomassa – valikoima on laaja ja helmiä joukossa.

Pixabay

https://pixabay.com/music/

Pixabay ilmaista musiikkia netistä

Pixabay oli itselleni ennen enemmän kuvapankki ennen kuin löysin heidät myös musiikkipankkina. Sivusto tarjoaa sinulle tuhansia musiikki ja efekti ääniraitoja ilmaiseksi kaupalliseen ja ei-kaupalliseen käyttöön.

Hakutoiminnot ovat selkeät ja todella kattavat. Löydät nopeasti mitä tarvitset. Muista käyttää myös Pixabayn muita ilmaisia palveluja. Yläreunasta logon vierestä pääset hyppimään niistä helposti toiseen. Upea sivusto kaikin tavoin.

Incompetech

https://incompetech.com/

Incompetech ilmaista taustamusiikkia

Uskomatonta mitä yksi mies voi saada aikaan. Kevin MacLeodin yksin tekemä 1500 kappaleen kirjasto. Kappaleet ovat Licensed under Creative Commons: By Attribution 4.0 License alla joten muista credit aina tekijälle ja sivustolle.

Kappaleita voi luokitella erilaisten valikoiden kautta: tunne, tempo, tyylilaji tai pituus. Suurin osa on ilmaista. Laadukkaimpia tiedostoja voi ostaa tai hankkia laajennetun lisenssin kertamaksua vastaan. Tämä on yksi suurimmista rojaltivapaan musiikin kirjastoista joten kannattaa tutustua.

Free Music archive

https://freemusicarchive.org/

Free music archive ilmaista musiikkia netistä

Sivusto on Yhdysvaltalaisen radioaseman WFMU:n ylläpitämä yhteistyöalusta ja tämä on kerännyt yhden kattavimmista ilmaisen musiikin luetteloista verkossa. Suurimmalla osalla kappaleista on Creative Commons Attribution License -lisenssi.

Hakuja voit tehdä sivustolla genren, tunteen, energiatason, pituuden tai (ei)laulu pohjalta. Myös lisenssin pohjalta pystyy hakemaan. Korkealaatuinen tuttavuus kaikella tavalla.

TuneTank

https://tunetank.com/

Tunetank taustamusiikki ilmainen

TuneTank tarjoaa sinulle yli 2000 ilmaista raitaa ja efektiä vapaasti ladattavaksi. Lisensiointi on tehty todella helpoksi. Kaikki on royalty vapaata ja käytettävissä kaupalliseen ja ei-kaupalliseen toimintaa. Halpa kuukausimalli antaa sinulla vielä lisää purtavaa.

Hakutoiminnot ovat aivan huippuluokkaa ja löydät varmasti mitä tarvitset. Heidän tarjontansa on vain kasvanut vuosi vuodelta. En voi muuta kuin suositella mielettömästi!

Creator Mix

https://creatormix.com/

CreatorMix ilmais musiikki

He ovat melko tuore sivusto tässä joukossa ja tarjonta on vielä pientä. Creator Mix nimi itsessään kantaa sivuston missiota. He haluavat auttaa sinua luomaan ilman rajoituksia ja voit käyttää vapaasti raitoja.

Hakutoiminnot ovat erittäin sujuvat. Katso miten toiminta kehittyy jatkossa ja käy katsomassa löytyykö jotain erilaista ja mielenkiintoista.

Epidemic Sound

https://www.epidemicsound.com/

Epidemic Sound ilmainen musiikki

Rojalti vapaata musiikkia tarjolla huikeat 35 000 raitaa ja 90 000 äänitehostetta. Heillä on oma lisenssi joka lupaa helppoa käyttöä. Monet sisällön tuottajat pitävät sivustosta ja heidän toiminnastaan mutta myös soraääniä kuuluu.

Hakutyökalut ovat loistavat, suodata esimerkiksi genren, tempon tai tunnelman mukaan. Heillä on menossa 30 päivän trial eli kokeilujakso. Kokeile ilmaiseksi, ei sitoumuksia, lataa niin paljon kuin haluat ja käytä esimerkiksi videoissa tai podcasteissa.

ccMixter

http://ccmixter.org/

ccMixter ilmaista musiikkia

Sivusto on maailmanlaajuinen musiikkialan artistien alusta. Muusikot, laulajat, DJ:t jakavat ammattitaitoaan, sinä löydät ja käytät projekteissa, videoissasi etc. Sivusto on loistava resurssi löytää tuhansia ainutlaatuisia kappaleita.

Hakutoiminnat tageineen ja filtereineen ovat loistavat ja löydät nopeasti erilaisiin tarpeisiin musiikkia. Useat artistit tarjoavat musiikkiaan Creative Commons Attribution -lisenssin alla. Sivustolla on kolmea eri lisenssiä ja voit poistaa rajoitukset kertamaksulla.

Invideo

https://invideo.io/

inVideo ilmaista musiikkia videoihin

Otetaan mukaan online editori InVideo joka tarjoaa käyttöösi tuhansia rojaltivapaita ääniraitoja ja äänitehosteita ilmaiseksi. Taustamusiikin saa lisättyä videollesi hakemalla genren tai tunnelman mukaan yhdellä napsautuksella.

Ainoa haittapuoli on että et voi ladata näitä kappaleita käyttääksesi näitä missään ulkoisessa videonmuokkausohjelmassa. Kuitenkin helppo tapa saada musiikkia sekä efektejä videoon.

Bensound

https://www.bensound.com/

Bensound ilmaista musiikkia videoon

Ranskalaista Ben Tissottia saa kiittää tästä sivustosta. Saat vapaasti käyttää reilun 400 kappaleen kirjastoa kunhan annat kunnian sivustolle . Sivustolla on myös paljon hyvälaatuisia myytäviä kappaleita ja monta erilaista veloitustapaa niihin.

Hakutoiminnot ovat laajat ja hienosti yhdellä sliderilla pääset ilmaisen musiikin pariin. Sivustolla vieraillessa tulee hyvä olo. Kaikki on helppokäyttöistä, raikasta ja se vain toimii.

Filmmusic

https://filmmusic.io/

Filmusic ilmaista musiikkia netistä

Tämä sivusto on melkein sisällön tuottajan unelma. Kaikki sivuston kappaleet voi käyttää vapaasti jopa kaupallisessa kontekstissa. Ainoa mitä tarvitset antaa krediitit oikeaan osoitteeseen. Kun lataat musiikkia saat ilmoituksen lisensseistä, artistista ja niin edelleen.

5 400 artikkelia löytyy sivuston hausta kirjoitushetkellä. Voit tehdä mittavia hakuja muun muassa fiiliksen, aihealueen, artistin, genren pohjalta. Sivustosta jää erittäin hyvä maku. Kaikki on kohdallaan.

Youtube kanava: Audio Library — Music for content creators

https://www.youtube.com/c/audiolibrary-channel

Youtube kanava_ Audio library äänikirjasto

Tällä kanavalla on jo yli 2000 kappaletta ja sitä päivitetään jatkuvasti. Saat käyttää näitä vapaasti Youtube:ssa, jos haluat käyttää muualla niin asiaa pitää kysyä artistilta.

Haku on hieman vaikeampaa mutta voit rajata sitä soittolistojen kanssa jotka on luotu genren ja tunnelman mukaan.

Youtube kanava: Chill out records

https://www.youtube.com/channel/UC2iczXFcRRg5nN_IVQOXIaA

Youtube Channel - Chill Out Records lataa ilmaista musiikkia

Kanavan nimi kertoo paljon. Tunnelma on leppoisaa ja rentoa. Musiikki on ilmaista, rojaltivapaata YouTube-videoihin. Kappaleita löytyy jo kohta 200 kappaletta. Artistin maininta on suositeltavaa ja tarkempia tietoja löytyy sivustolta.

Youtube kanava: Background Music Without Limitations

https://www.youtube.com/channel/UC9YwmlkIQlAQPz8IY6RHnPg

YouTube kanavaBackground music without limitations äänikirjasto

Kanava on vielä pieni mutta videoiden määrä kasvaa jatkuvasti ja nyt noin 100 kappaleen luokkaa. Musiikki on rojaltivapaata musiikkia ja voit ladata ja käyttää YouTube-videoissa. Muista mainita artisti kun käytät musiikkia.

Parhaat maksulliset sivustot

  1. Epidemic Sound https://www.epidemicsound.com/
  2. Artlist
  3. Lickd !!!

Sivustomme mediatuotantosarjan hyödylliset artikkelit:

  • Ilmaisia kuvapankkeja Etsitkö ilmaisia kuvia markkinointiisi, somejulkaisuihin ja yrityksen kotisivuille?  22 kuvapankkia käyttöösi!
  • Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat Kuvia pitää nykyään osata muotoilla eri muotoisiksi ja kokoisiksi markkinoinnin eri alustoille. Kerrokset, trendikkäät filtterit ja meemit onnistuvat näillä ohjelmilla.
  • Ilmaiset videoeditorit Videot ovat tullut jäädäkseen. Etsitkö videonteko-ohjelmaa, jolla olisi nopeaa ja vaivatonta luoda tyylikkäitä videoita markkinointiin.
Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts