Mikä on tubettaja - suomen suosituin tubettaja markkinoinnin trendit

Mikä on tubettaja ja suomen suosituimmat tubettajat?

Tiistai iltapäivä on menossa ja lempitubettajani uusi video on ilmestymässä näillä sekunneilla YouTubeen. Olen seurannut häntä yli kolme vuotta ja tämä hetki on “spessu” aikaa viikosta. Puhelin kilahti!

Mikä on tubettaja?

Mikä on tubettaja? Tubettaja on henkilö, joka tekee ja lataa kiinnostavaa videosisältöä netin erilaisille alustoille. Sisältöä voi olla vaikka oma harrastus, pelaaminen, mielenkiinnon kohde, oman elämän kuvaaminen tai suositut tutoriaalit eli ohjevideot erilaisista asioista.

Tubettaja sana tulee alun perin YouTube-videopalvelusta jonne tuotettu sisältö verkon suosituimpana yleensä ladataan. Tubettaja sanaa käytetään nykyään jo monille muille alustoille materiaalia tuottavista henkilöistä.

Mikä on tubettaja?

Yhteisö kaiken takana

Tubettaja rakentaa kanavaa ja yhteisöä tuottamansa sisällön avulla. Ylimääräisen rahan tienaaminen ja elannon saaminen ovat monelle tubettajalle myös asian ytimessä.

Suosituista tubettajista on tullut nuorten, lasten ja jopa vanhempien idoleita. He ovat tähtiä taivaalla ja fanittaminen on pop-ja mediajulkkisten tasolla. Tubettajien sanomisia seurataan ja heidän sanansa vaikuttavat monien elämään. Monilta kysytään vastauksia jopa elämän suuriin valintoihin.

Suosio innostaa muita ja saa monia kokeilemaan omien videoiden tekemistä. YouTube on täynnä videoita, miten pääset alkuun oman kanavan perustamisessa, miten vältät karikot, älä tee näin vaan näin ja niin edelleen.

Nuorten oman ikäisten tubettajien videot kiinnostavat ja niiden kautta monet peilaavat omia tunteita ja ajatuksia.

Kanavan sisältö

Monet haluavat kuuluisaksi, paljon tilaajia ja tykkäyksiä. Arki on kuitenkin monesti kaikkea muuta tubettajan elämässä.

Mieti tarkkaan kanavasi sisältö. Luo uutta hyvää sisältöä säännöllisesti ja näin kasvatat tilaajamäärää asteittain. Mikään ei tule ilmaiseksi.

Tässä asioita, joita pitää ottaa huomioon ja kehittää omalla tiellä ammattilaisuuteen – linkeistä pääset sivustomme asioita koskeviin artikkeleihin.

 • Tekijänoikeudet esimerkiksi YouTube, musiikki ja kuvat

 • Tekniikka videoeditorit, kuvien käsittely

 • Laitteet videoiden tekemiseen.

 • Oma jaksaminen, positiivisten ja negatiivisten kommenttien käsittely.

 • Luovuus, laajempi näkemys, kaikki toiminta samansuuntaista.

 • Katso videoita, joissa kerrotaan tubettajan arjesta, voit oppia paljon lisää, monet ovat jo ennen sinua kulkeneet saman tien.

Miten tubettajat tienaavat rahaa?

YouTube on rakentanut raja-aidat, joiden mukaan jokaisen tubettajan pitää toimia saadakseen kanavansa kaupalliseksi eli alat tienaamaan rahaa. Seuraavat asiat pitää saavuttaa ennen rahavirtojen aukeamista:

 • Kanavaasi on katsottu 4000 tuntia viimeisen 12 kuukauden aikana. (seuraa YouTube Studio kautta)

 • Tilaajia pitää olla vähintään 1000.

 • Olet noudattanut YouTube yhteisön sääntöjä, Good Standing

 • Allekirjoittanut Partners Program säännöt

 • Luonut Google AdSense tilin

Tubettaja saa tuloja parista eri lähteestä. Suurimmat lähteet ovat YouTube sekä mainostajat. Tässä tavat saada tuloja:

 • Saat mainostuloja (display, peitto ja videomainokset)

 • Kanavajäsenyydet, jäsenesi maksavat kuukausimaksuja ja saavat niillä etuja.

 • Kauppasi tulot, oheistuotteiden myynti YouTube kaupastasi.

 • Chatstreamissä fanien ostamia korostuksia ja animoituja kuvia.

 • Fanien kiitokset korostettuna tekstinä kommenttiosiossa.

 • YouTube Premium tilaajien kuukausimaksuista osa, kun katsovat kanavaasi.

Kaikilla yllä olevilla tulolähteillä on vielä tilaajamäärä- ja näyttökertavaatimusten lisäksi omat ehtonsa.

Maailman suosituimmat tubettajat

Suosituimpien tubettajien tilaajamäärät ovat huimia. Tätä kirjoittaessa ruotsalainen PewDiePie on yksityisenä henkilönä maailman suosituin tubettaja. Hän on tubettanut 12 vuotta ja tilaajia löytyy 111 miljoonaa.

YouTuben ylivoimaisesti tilatuin kanava on intialaisen musiikki ja elokuvayhtiön kanava T-series ja pääkieli kanavalla on Hindi. Tilaajia kanavalla on hulppeat 227 miljoonaa.

Tässä lista maailman suosituimmista YouTube-kanavista:

Monet tubettajat eivät kerro tarkkoja summia tuloistaan mutta esimerkiksi listan 5 eli MrBeast tienasi vuonna 2021-47,6 miljoonaa euroa.

Haastatteluja on tehty myös paljonko tubettaja saa miljoonan katselukerran videosta. Käteen jää keskimäärin noin 2000 dollaria eli noin 1600 euroa.

Suomen suosituimmat tubettajat Lakko, Roni Back …

Suomessa tubetetaan myös runsaasti. Kotimaamme suosituin tubettaja omalla äidinkielellämme on Lakko ja hänellä ja 824 000 tilaajaa. Tämä on käsittämätön määrä Suomen kokoiselle kielialueelle.

Lakko alias Eric Savolainen valittiin toista kertaa peräkkäin suomen vuoden parhaaksi tubettajaksi Finnish Web Awards -kilpailussa 2022. Tuomarien perusteluissa kerrottiin seuraavaa: Lakko on rakentanut merkittävän yleisön ja intensiivisen suhteen heihin. Sisällössä huokuu henkilökohtaisuus ja tuotannon laatu ovat tyylikkäässä tasapainossa.

Suomalaisten tubettajien kanavia englanniksi

Suomesta löytyy listojen perusteella vielä paljon suositumpiakin kanavia, mutta niissä käytetään kielenä englantia tai ei puhuta mitään. Suomen kielimuuri ylitetään näin helposti.

Haluan tuoda tähän hauskan kanavan nimeltä Aurikatariina 1.74 miljoonaa tilaajaa. Tämä ihastuttava Lady siivoaa täysin ilmaisiksi asuntoja, jotka ovat täysin pommeja ja kauheassa kunnossa. Hän tosiaan rakastaa siivoamista ja pesuaineita!

Toinen maininnan arvoinen kanava yksi suomen suosituimmista kanavista: Therelaxingend 8,83 miljoonaa. Kanava on perustettu jo tammikuussa 2011. Pelit, unboxaus, laitteet ovat suuressa keskiössä kanavalla. Kanavan kuvaus kertoo kaiken oleellisen: Pure unboxing and gameplay videos. Sit back and relax. Kanavan tekijä on Lauri Päijät-Hämeestä. Aina ei tarvita tubettajan ääntä tai kasvoja. Hyvin tehdyt videot hoitavat homman kotiin!

Lue myös

Wikipedia Tubettaja

Wikipedia YouTube

Yhteenveto

Tubettaja luo ja tuo hyvää materiaalia säännöllisesti yhteisönsä nautittavaksi eri alustoille. Tämä on kaiken toiminnan pohja. Tubettajan arjessa on monia osa-alueita, jotka kannattaa ottaa haltuun pala kerrallaan ja tämä näkyy varmasti oman sisällän tuotannossa. Seuraa muita tubettajia, katso tuoreimmat vinkit heiltä mutta pidä oma linjasi.

Monet suosituimmat alan huiput ovat tehneet systemaattista työtä tubettajana pitkään. Muutamia tubejulkkiksia rankataan ympäri maailmaa top 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon. Tämän vielä melko uuden ammattiryhmän vaikutus on suuri massojen joukossa. Alalla pystyy pärjäämään monella eri konseptilla.

Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts