Ilmaisia kuvapankkeja markkinointin - markkinoinnin trendit

Ilmaisia kuvapankkeja – parhaat 22 kuvapankkia

Jännittävät ja oivaltavat kuvat herättävät nettiselaajan huomion ja vetävät hänet postauksesi pariin. Selvitimme puolestasi mistä saat ladata kuvia laillisesti ja ovatko ne oikeasti ilmaisia. Tässä sinulle parhaat ilmaiset kuvapankit.

Kuvien käyttö ja tarve

Kuvatarve on nykyään valtava. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa sanoo vanha sanonta. Niitä tarvitaan somealustoilla, kuten Facebook ja Instagram, yrityksen markkinoinnissa tai blogikirjoituksissa.

Valokuvat rytmittävät ja keventävät mitä tahansa julkaisua ja tuovat siihen elämää. Monesti niitä ei löydy riittävästi tai niitä ei ole juuri tietystä aiheesta.

Ilmaisia kuvia onko niitä?

Googlen kuvahaulla on helppo löytää kuvia mistä tahansa asiasta mutta onko sinulla oikeus käyttää kuvia?

Kukaan ei voi mennä netin syövereihin, ladata mitä tahansa kuvia ja käyttää niitä luvatta omiin tarkoituksiin. Niiden käyttöön pitää olla omistajan lupa.

Joten sinulla on edessä seuraavat vaihtoehdot:

 • Ottaa kuvat itse
 • Maksa kuvista ammattikuvaajalle
 • Löytää netistä sivusto – kuvapankki, josta saat kuvat

Ilmaiset kuvapankit

Netistä löytyvät kuvapankit tarjoavat kuvia ilmaiseksi tai maksua vastaan.

Ilmaisten kuvapankkien tarjonta on nykyään laadukasta. Kuvien taso on myös huippuluokkaa ja niitä löytyy paljon.

Monet ilmaiset kuvapankit ovat alkaneet yksilön harrastuksesta tai mielenkiinnosta jotain määrättyä aihetta kohtaan ja laajentuneet siitä tuhansien jopa miljoonien kuvien kokoelmiksi. Monessa kuvapankissa onkin jokin teema ja kuvat myötäilevät tätä.

Valokuvien haku kannattaa useasti aloittaa ilmaisista kuvapankeista ja tarvittaessa laajentaa maksullisiin. Uusia kuvia saapuu kuvapankkeihin jatkuvasti.

Lisenssit, Creative Commons

Ilmaisten kuvapankkien sivustoilta löytyy erilaisia ehtoja kuvien käyttämiseen sekä muokkaamiseen. Tämä kuvan käyttöoikeus eli lisenssi kannattaa tarkistaa sivustolta ja se löytyy tavallisesti License and terms kohdasta.

Suurin osa artikkelimme sivustoista kuuluu Creative Commons lisenssin alle. Lyhennettynä CC0 (CC zero, CC nolla) on lauseke, jolla oikeuksien haltija luopuu oman maansa kaikista oikeuksista materiaaliin. Tässä tapauksessa hän luopuu oikeuksistaan kuviin.

Kuvia saa käyttää vapaasti ja muokattavissa mihin tahansa tarkoitukseen, myös kaupalliseen käyttöön. Kuvaajan nimen mainitseminen ei ole pakollista mutta suotavaa.

Täältä lisätietoa CC0.

Parhaat ilmaiset kuvapankit

Menemme alla seuraavaksi läpi suuren määrän ilmaisia kuvapankkeja ja kerromme niiden tarjonnasta. Listamme on maailmanlaajuisestikin hyvä kattaus. Kuvapankit eivät ole missään erityisessä paremmuusjärjestyksessä. Muista pistää tämä artikkeli suosikkeihin että löydät helposti kun tarvitset kuvia.

Have Fun and Lets Go!

Pixbuster

Pixbuster ilmainen kuvapankki suomi
Suomalainen kuvapankki Pixbuster.com

Pixbuster on suomalainen, täysin ilmainen kuvapankki. Sivusto on kuvaaja Juha Tuomen perustama. Pankista löytyy monipuolisesti kuvia monista aiheista ja ne erottuvat positiivisesti, selkeästi monien muiden kuvapankkien massasta ja tarjonnasta.

Sivuston jokaisen valokuvan ja videon voi ​​ladata ja käyttää kaupallisiin sekä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Kaikkea voi myös vapaasti muokata.

Pixbusterin käytössä on vain yksi sääntö. Älä jaa Pixbusterista ladattuja kuvia kolmannelle osapuolelle. Kannusta ystäviäsi tai työtovereitasi käymään itse sivustolla lataamassa kuvia.

pixbuster.com

Kuvia Suomesta – ilmainen suomalainen kuvapankki

Kuvia Suomesta ilmaisia valokuvia suomesta
Kuvia Suomesta – kuvapankista löytyy tavallisia suomalaisia kuvia

Kuvia Suomesta on nimensä mukaisesti suomalainen sivusto. Valokuvat ovat kotimaamme vuodenajoista ja kaikkeen suomalaisuuteen liittyvästä Creative Commons- lisenssillä. Teksti etusivulla kertoo paljon: Saat tehdä kuvilla mitä haluat – ole hyvä 🙂

Pankkia ylläpitää Markkinointitoimisto Tovari ja suurin osa kuvista on yhden omistajista ottamia. Sivusto on parantunut huomattavasti entisestä kankeahkosta liittymästä ja saanut paljon uuttaa sisältöä. Haku ja kategoriat saavat kunniamaininnan. Upeaa!

kuviasuomesta.fi

Openverse

Openverse kuvapankki ilmainen
Openverse – metahakukone kuvien ja äänitiedostojen hakuun

Openverse on erilainen tapa lähestyä kuvien maailmaa. Taustalla on maailman käytetyimmän nettisivujen teko ohjelmaan erikoistunut WordPress. Openverse on avoimen lähdekoodin hakukone, joka on omistettu kuvien ja äänitiedostojen hakuun. Openverse pystyy hakemaan sisältöä 600 miljoonan CC0-lisensoidun kohteen joukosta.

Nämä sadat miljoonat kuvat eivät siis ole yrityksen omalla serverillä vaan netin syövereissä toisilla sivustoilla. Teet haun, valitset kuvan ja sinut siirretään alustalle, josta kuva on löytynyt kuten Flickr. Valikosta valitset latauksen ja kuvakoon ja kuva on koneellasi. Näppärää!

Openversen on kehittänyt WordPress-projekti.

wordpress.org/openverse/

Life of pix

Life Of Pix ilmaisia kuvapankkeja
Life Of Pix

Life of Pix on ilmainen kuvapankki netissä. Mainostoimisto Leeroy, Montrealista pitää tätä tyylikästä sivustoa yllä. Valokuvat ovat korkearesoluutioisia ja vapaasti käytettävissä henkilökohtaisesti tai kaupallisesti, ei tekijänoikeusrajoituksia.

Suurin osa pankin fotoista on tyylikkäitä sekä laadukkaita. Sivustolla oma osio on omistettu valokuvaajille ja joka viikko valitaan viikon valokuvaaja. Sivustolta pystyy lataamaan myös videoklippejä ja looppeja.

lifeofpix.com

New Old Stock – vintage kuvia arkistoista

NewOldStock ilmaiset kuvapankit
New Old Stock – ilmaisia vintagekuvia arkistoista

New Old Stock nimi viittaa vanhaan alkuperäiseen tuotteeseen, jota ei koskaan myyty asiakkaalle ja sitä ei enää valmisteta. Sivuston esittelemät valokuvat ovat vanhanajan kuvia ja tuulahdus menneestä ajasta, kun isovanhempamme vielä elivät.

Kuvat ovat siis vintage kuvia julkisista arkistoista ja sivusto kokoaa näitä. Valokuvat ovat käytettävissä vähintään yksityiseen käyttöön. Oikeus muuhun käyttöön kannattaa aina tarkastaa kuvakohtaisesti. Tämä sivusto vie meidät upeasti historiaan ja kun haluat ajan “patinaa” esityksiin, tiedät paikan!

nos.twnsnd.co

Gratisography

Gratisography ilmainen kuvapankki
Gratisography.com – yksilölliset kuvapankkikuvat

Gratisography on kuvapankki, joka tarjoaa erilaisen kokemuksen kuvien hakijalle. Heidän omien sanojensa mukaan: maailman omituisin kokoelma korkearesoluutioisia, ilmaisia ​​kuvatiedostoja, jotka koostuvat maailman parhaista, luovimmista kuvista. Näitä kuvia ei vain löydä mistään muualta. Nämä eivät ehkä sovi aivan jokaisen yrityksen käyttöön.

Kuvista löydät paljon vaihtelua, huumoria, väriä ja visuaalisuutta. Kuvien aiheet voivat olla hieman outoja ja kieli poskella tehtyjä, mutta kuvien laatu on hyvä ja tyyli menee hienosti koko linjan läpi. Valokuvat ovat vapaasti käytettävissä yksityiseen ja kaupalliseen toimintaan. Näillä syntyy varmasti lennokas esitys!

gratisography.com

Pexels

Pexels kuvapankit
Pexels.com – tunnettu kuvapankki

Pexels kuuluu sivustoihin, joka kerää kuvia ja videoita monesta eri lähteestä. Näitä ovat muun muassa toiset ilmaiset kuvapankit. Valokuvat ovat laadukkaita, monipuolisia ja niitä riittää laajasti eri aihealueista. Fotot saa haettua Creative Commons-lisenssin alla. Sivusto nostaa esille hienosti myös itse valokuvaajia.

Pexels on netin suosituimpia kuvapankkeja eikä syyttä. Tämä sivusto on erinomainen paikka aloittaa, kun tarvitsee hyvälaatuisia kuvia videotarjontaa unohtamatta.

pexels.com

Picjumbo

PickJumbo ilmainen kuvapankki
Picjumbo.com – raikkaita ja selkeitä kuvapankkikuvia

Pickjumbo on kuvapankki, joka lähti liikkeelle kaverista nimeltäViktor Hanacek. Kukaan ei halunut ostaa hänen kuviaan. Hän perusti oman pankin ja nyt kuvapankkia käytetään kaikkialla maailmassa. Valokuvia on paljon erilaisista aiheista ja suurin osa on Viktorin itse ottamia.

Fotot ovat vapaasti käytettävissä omaan tai kaupalliseen toimintaan. Sivusto tarjoaa myös huokeaa Premium-jäsenyyttä, jolla ainakin tuplaa sisällön. Yleinen ilme sivuston valokuvissa on raikas, selkeä ja valoisa. Näistä kuvista saa apua moneen erilaiseen postaukseen.

picjumbo.com

Negativespace

NegativeSpace vapaasti käytettävä kuvapankki
Negativespace – kuvia Englannista

Negativespace on sivusto, josta löydät paljon amatöörivalokuvaajien ilmaisia valokuvia monesta erilaisesta aihealueesta. Fotot kuuluvat CC0-lisenssin piiriin.

Kuvatarjonta on ilmeisesti pääosin Englannista. Tarjonta on hyvin laajaa selatessani pelkästään kategoriat läpi. Halutessasi jotain erilaista kuin kaikissa suurimmissa valtavirran kuvapankeissa, pistäydy alla olevassa osoitteessa.

negativespace.co

Pixabay

Pixabay ilmaiset ilmainen
Pixabay – tunnetuin kuvapankki

Pixabay on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista ilmaisista kuvapankeista. Sen sisältä löytyy elinvoimainen yhteisö. Tarjonta on päätähuimaavan kattava yli 2.6 miljoonaa artikkelia. Kuville, vektoreille, piirroksille musiikille, musaefekteille on omat osiot. Materiaalit julkaistaan Creative Commons alla. Voit lahjoittaa halutessasi helposti tekijälle, jos siltä tuntuu.

Pixabay sivuston sisältö ja laatu vaihtelee suurestikin välillä mutta määrä korvaa laadun. Jos oma englannin kielen taito on ruosteessa, sivustoa voi käyttää myös suomalaisilla hakusanoilla.

pixabay.com

Splitshire

Splitshire parhaat ilmaiset kuvapankit
Splitshire – tummansävyisiä kuvia

Splitshire on kuvapankki, jonka tarjonta poikkeaa valtavirrasta. Valokuvat voivat olla kyllä mistä tahansa aihealueesta mutta tumman erilaiset sävyt toistuvat monessa kuvassa. Kuvat sekä videot ovat CC0 alla.

Kuvapankin perustaja halusi tehdä alustan, joka antaa elämän valokuville jotka olisivat muuten menneet unholaan ilman mitään käyttöä. Splitshire tarkoittaa, että jokainen voi jakaa kuvissa osan itsestään eteenpäin muille. Älä mene tämän sivuston ohi vierailematta!

splitshire.com

StockSnap.io

StockSnap.io parhaat ilmaiset kuvapankit

StockSnap on monipuolinen ilmainen kuvapankki. Heidän tahtonsa on tarjota kauniita, korkealaatuisia kuvia melkein mihin tahansa käyttötarkoitukseen – myös kaupalliseen käyttöön – ilmaiseksi CC0- lisenssillä.

Kaikki toimii sivustolla moitteetta. Hakutoiminnot kategorioiden ja trendien kanssa rullaavat sujuvasti. Suosittelen piipahtamaan!

stocksnap.io

Unsplash

Unsplash ilmainen kuvapankki unsplash

Unsplash on mahtava ilmainen kuvapankki. Yli 3 miljoonaa kuvaa valikoimassa 300 000 valokuvaajan jakamana. Moderaattorit valitsevat kuvat sivustolle ja laatu on varmasti siksi niin korkea. Unsplash lisenssin kautta kaikki kuvat ovat ilmaisia, vapaasti ladattavia ja käytettävissä kaupallisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

Pystyt menemään sivustolle ja latamaan kuvia ilman kirjatumista. Kuvien päälle tulee hienosti kuvaajan nimi, kun vie hiiren sen päälle. Hakutoiminnot ovat huippuluokkaa ja kaikki vain yksinkertaisesti toimii. Mene jo ja ihastu!

unsplash.com

Freeimages

Freeimages ilmaisia maksuton kuvapankki

Freeimages on ilmainen kuvapankki, jossa paljon kuvia ladattavaksi. Heillä on oma lisenssi (content license) ja sen mukaan kuvia voi käyttää melko vapaasti.

Lataaminen toimii ilman sisäänkirjautumistakin mutta suosittelevat tulemaan osaksi yhteisöä. Maksullinen kuvapankki Istock on mukana tarjoamassa jokaisessa haussa omia kuviaan. Hakutoiminnot ovat hyvät ja sivusto toimii moitteitta!

freeimages.com

Pickwizard

PikWizard ilmainen kuvapankki netissä

Pikwizard kuvapankkia ylläpitää Irlantilainen Wavebreak mediatalo ja sivustolla on laadukkaita valokuvia ja videoklippejä.

Hakutoiminnot sivustolla ovat tavallisesta poikkeavat ja mielestäni hieman kankeat. Toiset maksulliset kuvapankit tuovat kuviaan moneen paikkaan sivustolla. Lataukset pystyy tekemään ilman sisäänkirjautumista.

pikwizard.com

Foodisfeed

Foodisfeed ilmaisia kuvapankkeja
Foodisfood – ilmaisia ruokakuvia netistä

Foodisfeed kuvapankin valokuvat ovat ruoka, juoma ja- terveysaiheisia. Kuvat ovat Creative Commons sisällä joten lataa ja käytä.

Foodiesfeed on tsekkiläisen nuoren kuvaajan, Jakub, aloittama projekti ja hän päätti jakaa itse ruuista ottamiaan kuvia ilmaiseksi. Jos sinulla on ammatin tai harrastuksen kautta mitään tekemistä aihealueen kanssa, kiiruhda sivustolle. Itseni nämä raikkaat, upeat valokuvat saavat hyvälle tuulelle!

foodiesfeed.com

Helsinkikuvia

Helsinkikuvia ilmaisia valokuvia suomi

Helsinkikuvia.fi-kuvapankki tarjoaa Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Historia on vahvasti esillä ja kuvia on jo yli 65 000 ladattavissa. Valokuvien käyttöoikeus on CC BY 4.0. eli niitä voi käyttää ilmaiseksi, kunhan kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo tulevat mainituksi.

Kirjautumalla sivustolle voit luoda itsellesi valokuva-albumeita. Valokuvia voi ladata omalle laitteelleen kolmena eri versiona: korkearesoluutioisina, pienempinä tai rajauksella. Valokuvien kuvaajista ja aihealueista annetaan hieno historian tarina. Kiitos Helsingin kaupunginmuseo!

helsinkikuvia.fi

Barnimages

BarnImages ilmaiset kuvapankit

Barnimages on kahden latvialaisen kuvaajan perustama ja tavallisesta poikkeava. He eivät halunneet tavallista peruskuvapankkia vaan lähtivät tekemään erilaista jälkeä ja se todella näkyy positiivisesti sivuston valokuvissa. Niitä saa käyttää kaikessa huoletta mutta ehdot ovat eri kuin CC0-lisenssillä. Kuvien omistusoikeus pysyy kuvaajilla.

Sivusto on erittäin minimalistinen ja hakutoiminnot niukat. Hienoa kuitenkin nähdä kuinka omasta ideasta kasvaa ajallaan täysin oman näköistä toimintaa! Kun tarvitset jotain tavallisesta poikkeavaa, käy katsomassa.

barnimages.com

Styled Stock

StyledStock ilmainen kuvapankki
Styled Stock – “naisellinen” kuvapankki

Styled Stock on vielä melko pieni ilmainen kuvapankki. Positiivinen, raikas, naisellisuus kulkee läpi koko kuvamassan.

Kuvissa ei ole täydellistä CCo-lisenssiä mutta niitä voi käyttää kaikkiin kaupallisiin tai ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Kuvien tekijänoikeus jää yhä edelleen sivuston tekijöille.

styledstock.co

Burst

Burst kuvapankki ilmainen

Burst on ei ole täysin perinteinen kuvapankki. Se toimii Shopifyn kanssa yhteistyössä. Shopify on onlinemyymälä alusta, jonka kautta ihmiset voivat perustaa online-kaupan ja myydä mitä tahansa tuotteita.

Burst kuvapankki sisältää tuhansia korkearesoluutioisia, rojaltivapaita kuvia. Voit ladata niitä ilman sisään  kirjautumista ja vaihtoehtona myös matalaresoluutioiset vaihtoehdot. Facebook tai muut somealustat saavat helposti kuvasisältöä. Erikoismaininta vielä loistavista hakutoiminnoista!

burst.shopify.com/

Kaboompicks

Kaboompics kuvapankit

Kaboompicks on jälleen kerran yhdestä henkilöstä lähtenyt hanke. Karolina Grabowska tarjoaa 26000 korkealaatuista kuvaa ja 1700 kuvaussession aineistoa vapaaseen käyttöön. Valokuvat ovat raikkaita ja ne on saatavissa kaiken kokoisina.

Jokaisessa kuvassa on väripaletti, jossa on ilmaista grafiikkaa ladattavaksi. Hakukone toimii tehokkaasti ja antaa ehdotuksia hakuihisi. Sivusto on raikas tuulahdus!

kaboompics.com

Reshot

Reshot ilmaisia kuvapankkeja
Reshot – ilmaista vektorigrafiikkaa

Reshot on ilmainen kuvapankki joka tarjoaa SVG ja vektorikuvia. Mikä on SVG? SVG tulee sanoista Scalable Vector Graphics. SVG:tä käytetään määrittämään vektoripohjaista grafiikkaa Webille. SVG määrittelee grafiikan XML-muodossa. Jokainen elementti ja jokainen attribuutti SVG-tiedostoissa voidaan animoida.

Uskomaton määrä, 42 000 artikkelia, täysin vapaasti käytettävissä missä tahansa. Lataus on nopeaa ja kirjautumisia ei tarvita. Jos tämä aihealue kiinnostaa niin nyt tiedät paikan!

www.reshot.com

Maksulliset kuvapankit

Kuvapankkeja on tietysti myös maksullisia joten laajenna hakusi niiden puoleen ilmaisten tarjonnan loputtua ja löydät varmasti mitä tarvitset.

Maksullisten kuvapankkien hyödyt:

 • Valokuvat yleensä laadukkaampia ja valmiiksi käsiteltyjä.
 • Tarjontaa yleensä enemmän.
 • Valokuvien löytäminen helpompaa ja nopeampaa.
 • Erottuu paremmin joukosta, tietysti maksullinen voi olla myös muissa julkaisuissa.

Maksullisilla kuvapankeilla on paljon erilaisia käytäntöjä, kuinka kuvista maksetaan. Ne voivat olla kertakorvaus, kuukausihinnalla saa käyttöön X määrän kuvia, voi ladata X määrän kuvia tai maksat kaikesta X euromäärän ja niin edelleen.

Tässä muutama esimerkki maksullisista kuvapankeista:

Vastavalo

Varmasti yksi suomen vanhimmista ja suurimmista kuvapankeista yli 600 000 kuvaa. Käytössä myös Royalty Free, edullinen kertamaksu – käytä miten paljon tahansa.

vastavalo.net

Shutterstock

Huikea määrä kuvia käytettäväksi. Vapauta luovuutesi yli 400 miljoonan kuvan, videon ja musiikkiraidan avulla.

https://www.shutterstock.fi

Markkinointi ja kuvien käyttö

Markkinoinnissa ja yrityksen brändin rakentamisessa oman kuvapankin kasvattaminen sisäisillä kuvasessioilla on varmasti paras ratkaisu. Yrityksen omilla kuvilla mainonnan tekeminen on monesti uskottavampaa.

Maksuttomia kuvapankkeja kannattaa kuitenkin ehdottomasti hyödyntää sillä tarjonta on nykyään erinomaisen kattava.

Tässä vinkkejä kuvien etsinnässä:

 • Valitsemasi valokuvat sopivat yrityksen tai sivuston ilmeeseen.
 • Valitse luovasti valokuvia mutta pidä silti yhtenäinen, ammattimainen linja.
 • Kuvan koon pystyy aina pienentämään mutta ei suuremmaksi kuin on.
 • Valokuvat eivät saa olla liian raskaita kooltaan sillä suurin osa surffauksesta tapahtuu mobiilisti.
 • Printtipuolen kuvat saavat taas olla kooltaan isoja.
 • Nimeä valokuvat järkevästi kuten tuote, firma, kuvaaja.

Muita artikkeleita samassa mediatuotannon artikkelisarjassa:

 • Kuvia pitää nykyään osata muotoilla eri muotoisiksi ja kokoisiksi eri markkinoinnin alustoille ja niissä osaa käyttää trendikkäitä filttereitä. Meemitkin ovat tullut jäädäkseen. Mutta missä niitä voi tehdä. Olemme kirjoittaneet avuksesi artikkelin: Ilmainen kuvankäsittelohjelma
 • Videot ovat tullut jäädäkseen. Etsitkö videonteko-ohjelmaa, jolla olisi nopeaa ja vaivatonta luoda tyylikkäitä videoita markkinointiin. Tutustu artikkeliimme, jossa esittelemme ilmaisia videoeditoreja
 • Etsitkö ilmaista musiikkia markkinointiisi, somejulkaisuihin ja yrityksen kotisivuille? Olemme kirjoittaneet artikkelin johon olemme keränneet Ilmaisia musiikkipankkeja
Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts