ChatGPT on AI chatbot

Mikä on ChatGPT ja miten se muuttaa chatbotit?

Tekoälyn ohjaamat chatbotit ottivat suuren kehitysloikan uuden ChatGPT kanssa. GPT pystyy tekemään rakkauslaulun, meksikolaisen ruokareseptin tai vaikka kirjoittamaan esseen kvanttifysiikasta kädenkäänteessä. Tutustu tähän sensaatiomaiseen uutuuteen kanssamme!

Mikä on ChatGPT?

Mikä on ChatGPT? ChatGPT on keskusteleva tekoälyn pyörittämä chatbot. Se pystyy ihmismäiseen, nopeaan, luonnolliseen ja mukaansatempaavaan keskusteluun tarjoamalla vastauksia sekä ratkaisuja kysymyksiin ja jopa luomaan alkuperäistä sisältöä.

ChatGPT on digitaalinen kokonaisuus ja täysin tekoälyn kouluttama. Sitä on treenattu syöttämällä sille massiivista määrää dataa, joka on kerätty internetistä ja toisista lähteistä vuoden 2021 aikana. Internetin tietomäärää on nykyään melkein ääretön, pelkästään Wikipedia pitää sisällään suunnattoman määrän tietoa.

Minä olen assistant

ChatGPT:llä ei ole persoonallista nimeä. Kysyttäessä nimeä siltä vastaukseksi saat assistant eli avustaja.

Assistant vastaa ihmisenkaltaisesti luonnollisella kielellä kysymyksiin, tarjoaa selityksiä sekä ehdotuksia ja luo alkuperäistä sisältöä parhaimman kykynsä mukaan.

Kielen vääntäjä

ChatGPT:llä ei ole valmiutta hakea tietoa netistä vaan kaikki perustuu täysin ja ainoastaan siihen mitä sille on opetettu.

Assistant oppii isosta tietomäärästä tekstiä ilman selkeää luokittelua tai ohjausta mikä oikean vastauksen pitäisi olla.

ChatGPT oppii analysoimalla kielen kuvioiden ja rakenteiden kautta luomaan tekstiä, joka on samalainen tyyliltään ja sisällöltään. Opittuaan jonkun asian se ei pysty lisäämään siihen tietoa tai parantamaan itseään.

Katso hyvä video ChatGPT:stä

Mikä on ChatGPT ?

Kuka on kehittänyt eli on sen luoja?

Open AI on kehitys instituutti, joka perustettiin 2015 edistämään ja kehittämään ystävällistä tekoälyä. Heidän missionsa on varmistaa, että yleinen tekoäly hyödyttää koko ihmiskuntaa. Yrityksen päämaja on San Francisco Kaliforniassa ja sitä tukee monet investoijat kuten Elon Musk ja Sam Wolfman.

Sama yritys on luonut myös Dall E 2 – Ai (tekoäly) alustan. Tämä voi luoda alkuperäisiä, realistisia kuvia ja taidetta ainoastaan tekstin kuvauksella. Se voi myös yhdistää erilaisia käsitteitä, ominaisuuksia ja tyylejä luoden niiden pohjalta uusia kuvia.

Miksi AI pohjaiset sovellukset ovat niin suosittuja tällä hetkellä?

Tekoäly ja robotisaatio ovat aina kiehtoneet ihmisiä. Niitä kehitetään ympäri maailmaa erilaisiin tarkoituksiin. Niitä rakastetaan sekä pelätään.

Tekoäly auttaa meitä nykyään kaikkialla, vaikka et sitä edes tajuaisi. Nämä sovellukset on tehty helpoiksi käyttää. Et tarvitse korkeakoulututkintoa tai monen vuoden tietokoneosaamista käyttääksesi näitä ohjelmia. Suurin osa ohjelmista ovat ilmaisia käyttää. Tästä hyvä esimerkki on esimerkiksi Lensa Ai joka löytyy Android ja IOS appina.

Miksi ChatGPT :sta pitäisi kiinnostua?

ChatGPT pystytään integroimaan erilaisiin toimintoihin lähitulevaisuudessa. Se tulee auttamaan monia aloja missä tarvitaan nopeita vastauksia, ratkaisuja, käännöstä tai vaikka “apusanoja, vastauksia” asiakaspalvelun.

Ohjelma on vasta julkaistu. Tässä on esimerkkejä alueista/aiheista, joissa ihmiset ovat jo käyttäneet ChatGPT:

 • Eri alojen ammattilaisten ongelmien ratkaisemiseen
 • Opiskelijoiden tehtävät
 • Artikkelien kirjoittaminen
 • Ruokalistan suunnittelu ja siihen tarvittavat raaka-ainelistat
 • Työhaastattelu valmistautuminen
 • Usko tai älä – Iltasatu tai vastaava tarina
 • Dieetti- ja jumppaohjeet kaloreineen
 • Asiakaspalvelun parantaminen ja ymmärtäminen
 • Koodin korjausta
 • jne.

Ammattiryhmien ja roolien pelot

Soraääniä kuuluu paljon ja monet miettivät, että nyt ollaan menossa jo liian pitkälle. Koulujen opiskelijat antavat ChatGPT:n kirjoittaa esseet, erilaisten alojen artikkelit syntyvät sen avulla melkein itsestään vain muutama esimerkki mainitakseni. Pitääkö meidän sanoa kohta hyvästit monille yhteiskuntamme rooleille ja ammateille?

Tekoälyä käyttävien ohjelmien kehittäjät ovat sanoneet, että kannattaa ajatella ja lähestyä asiaa eri kantilta. Tässä muutama esimerkki:

 • Artikkelin kirjoittaja voi antaa tekoälylle aiheen ja tämä antaa sinulle tekstiä. Voit tällä opiskella aihetta, huomata asioita, joita et edes ottanut huomioon ja saada uusia lähestymis- kulmia. Näin voit saada oman luovuutesi “lentämään”.
 • Opiskelija voi ymmärtää kysymyksen paremmin ja rakentaa sen kautta paremmat vastaukset ja johtopäätökset.

Ihmiset tulevat käyttämään näitä ohjelmia väärin monessa tapauksessa. Me tulemme näkemään miten kehittäjät tekevät suojia näiden luomustensa ympärille, että niitä voidaan käyttää mahdollisimman vähän vääriin tarkoituksiin.

Kysymyksiä Assistentille

Katsoin videon ChatGPT :stä, jossa siihen oli lisätty vielä luonnollinen, oikean ihmisen kuuloinen ääni puhumaan kirjoitettu teksti. Puhuja kysyi ChatGPT assistentilta paljon erilaisia kysymyksiä ja tässä assistentin vastauksia. Tämä oli todella vaikuttavaa.

Ovatko vastauksesi varmasti oikeita?

Haastattelija sanoi, että assistentin vastaus ei ollut oikein.

Assistant ilmoittaa hienosti, että on pahoillaan jos sen antama informaatio oli väärää tai tuotti hämmennystä ja kertoo että se ei ollut tahallista. Se pyytää myös hakemaan tietoa toiselta henkilöltä tai lähteestä sekä kertoo vielä että on tärkeää käyttää omaa päättelyä ja kriittistä ajattelutaitoa, kun arvioi mitä se vastaa.

Assistant ei siis pysty vahvistamaan millään tapaa, jos sille syötetty informaatio on ollut virheellistä. Kuten on todettu sillä ei ole yhteyttä internettiin.

Oletko oikeudenmukainen ja tasapainoinen?

Assistant vastaa: Minulla ei henkilökohtaisia uskomuksia tai mielipiteitä ja en pysty tekemään tuomioita tai päätöksiä. Olen AI, joka on treenattu luomaan ihmisen kaltaista tekstiä kysymyksiin joita saan. Vastaukseni perustuu ainoastaan ja täysin dataan, joka minulle on annettu. Minä en ole reilu tai tasapainoinen kuin ihminen, joka antaisi vastauksia.

Ovatko vastauksesi tekijöittesi puolueellisia kantoja?

Eivät ole. Tekijöiden persoonalliset mielipiteet eivät vaikuta vastauksiini. Minut on koulutettu laajan määrän tekstiä/dataa kautta ja vastaukseni kumpuavat tästä lähteestä.

ChatGPT oma kokemus

Keskustelin itse ChatGPT:n kanssa monesta asiasta ja täytyy sanoa, että kokemus oli huikea. Kaikki toimii nopeasti ja tekstiä tulee hurjalla tahdilla. Vastaukset voivat olla todella syvällisiä, hauskoja tai jopa vakavia aiheen mukaan.

Käytin englantia kielenä kommunikoidessani assistentin kanssa. Suomi on pieni kielialue ja luulin että GPT ei osaa vastata mitään suomalaiseen kysymykseen, mutta tässä hänen vastauksensa:

Minä: Osaatko sinä suomen kieltä?

ChatGPT: Valitettavasti en osaa suomea, koska olen koneoppimisen avulla koulutettu laaja kielimalli ja en ole päivitetty vuoden 2021 jälkeen. En pysty selaamaan internetiä eikä minulla ole pääsyä uusimpiin tietoihin tai tiedostoihin. Voin kuitenkin auttaa sinua muissa kysymyksissä, jos tarvitset apua. Olen valmis auttamaan parhaani mukaan.

Minä: Hienoa

ChatGPT: Olen iloinen, että voin auttaa sinua. Olen täällä, jos sinulla on muita kysymyksiä.

Rakkauslaulu

Pyysin ChatGPT tekemään minulle rakkauslaulun ja vastaus tuli heti:

Minä: Can you write me Lovesong

ChatGPT: Sure, here is a Lovesong:

When I look into your eyes, I see everything I need. Your love is like a flame, Burning bright and filling me with light.

In your arms, I find my peace, A place where I am whole. Your love is my shelter, Protecting me from the storm.

And when we’re apart, I feel a hole deep in my heart. But knowing that you love me, Fills me with a warmth that never fades.

So here is my lovesong to you, My one and only true. I’ll love you now and forever, My love for you will never lose its glow.

Minä: Amazing

ChatGPT: Thank you! I’m glad you like it. Do you need any more help with anything?

Pyysin toisenkin laulun samasta aiheesta ja se oli täysin erilainen.

linkit

ChatGPT – Aloita keskusteku assistentin kanssa. Mene sivustolle, luo tili tai loggaa vaikka gmailin avulla.

Dall-E 2 – Kuvien uusi synty tekstin kautta

Yhteenveto

Tekoäly on astumassa jättiläisloikkia eteenpäin elämämme kaikilla aloilla. Sanat: chat, bot, language processing, customer service, natural language jne. vilahtelevat kaikissa englanninkielisissä julkaisuissa jotka sivuavat Chatbottien maailmaa. Alan uusin valtaaja ja suunnan näyttäjä on ehdottomasti ChatGPT.

ChatGPT on ihmismäisesti keskusteleva tekoäly ja tarjoaa kysymyksiin vastauksia, ehdotuksia ja näkökulmia ja luo alkuperäistä sisältöä. Tämä botti on keinoälyn avulla treenattu suurella määrällä dataa.

ChatGPT:n tulevat käyttömahdollisuudet tuntuvat loputtomilta ja se pystytään integroimaan helposti eteenpäin. Sen avulla saadaan tarvittaessa nopeita vastauksia, ratkaisuja, käännöstä tai vaikka asiakaspalvelun apukädeksi.

Usein kysytyt kysymykset

Käytetäänkö keskusteluja ChatGPT kanssa ohjelman jatkokehittämiseen?

Keskustelut tallentuvat profiilii ja niitä voidaan käyttää parantamaan ohjelmaa.

Ketkä voivat nähdä keskustelut assistentin kanssa?

Yritys on sitoutunut turvalliseen ja vastuulliseen tekoälyyn. He tarkistavat keskustelut järjestelmän parantamiseksi ja varmistaakseen että sisältö on sopiva käytäntöjen sekä turvallisuusvaatimusten mukainen.

Muistaako assistentti mitä sanoin aikaisemmin keskustelussamme?

Kyllä muistaa keskustelun aikaisemmat kommentit ja pystyy jopa laskemaan ne.

Voinko poistaa käymäni keskustelut ja tietoni?

Kyllä pystyt poistamaan ChatGPT:n kanssa käydyt keskustelut ja tiedot osoitteesta: https://help.openai.com/en/articles/6378407-how-can-i-delete-my-account

Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts