Mikä on Fiverr freelancerille

Mikä on Fiverr ja mitä se tarjoaa yrittäjälle ja freelancerille?

Yrityksemme toiminta kasvaa ja tarvitsemme uuden nettisivuston. Sosiaalisen median alustamme tarvitsevat kipeästi “freesausta” ja kuka pystyisi editoimaan uuden yritysvideomme? Ei hätää, Fiverr palvelusta löytyvät freelancerit voivat auttaa. Katsotaan, miten tämä onnistuu!

Mikä on Fiverr

Mikä on Fiverr? Fiverr on alan johtava Online markkinapaikka, joka yhdistää yritykset freelancereihin ympäri maailmaa. He tarjoavat työntekijää tekemään keikkaa satoihin erilaisiin tarpeisiin. Kuka tahansa voi ostaa näitä palveluita ja tuotteita tai tarjota omia kykyjä muiden käyttöön.

Mitä ja miten Fiverr tarjoaa

Fiverr on paikka, jossa sinä tai minä, jokaisen arkipäivän kadun tallaaja voi luoda itselleen mahdollisuuksia jotka olisivat muuten olleet täysin mahdottomia. Jos sinulla on vähääkään extra-aikaa ja omistat taitoja tai asiantuntemusta – sinun on mahdollista tarjota näitä asioita kaikille ihmisille ympäri maailmaa.

Fiverr on myös paikka, jossa voit aloittaa oman Online bisneksen. Se alustana vie myös pois paljon yrityksen aloitusmaksuja ja mahdollisia paineita, joita yrityksen perustaminen vaatisi niin sanotulla Old fashion way.

Fiverr tarjoaa sinulle siis mahdollisuuksia:

 • Ostaa palveluja ja tuotteita
 • Tarjota omia taitoja tai asiantuntemusta freelancerina
 • Aloittaa oma Online yritys
 • Saada uutta kokemusta

Olenko pätevä?

Sinun ei tarvitse olla pätevä tai määrättyjä vaatimuksia täyttävä aloittaaksesi itsesi tarjoamisen Fiverr freelancerina/myyjänä. Suomessa esimerkiksi suurimpaan osaan ammatteja vaaditaan pätevyys tai olet automaattisesti ulkona työhausta.

Fiverr lyhyesti

Fiverr perustettiin 2010 Tel Avivissa, Israelissa. Yrityksen nettoarvo on kirjoitushetkellä 1,2 miljardia ja se teki vuonna 2021 tuottoa 298 miljoonaa. Henkilöstöä löytyy noin 800.

Fiverrissä jokainen osto/myyntitapahtuma on nimeltään Gig eli keikka. Keikkoja tehdään tällä alustalla joka 4 sekunti. Niitä on tehty yli 50 miljoonaa ja hintahaarukka keikalle on 5-10 000 dollaria.

Fiverr tarjoaa yli 300 kategoriaa palveluille ja niistä löytyy yli 3 miljoonaa palvelua valita.

Fiverr alustan ansainta logiikka

Fiverr kerää tuloja ensisijaisesti tapahtumaperusteisesti maksuista. Kun ostaja tekee alustalla tilauksen, hän maksaa Fiverrille freelancerin määrittelemän keikan hinnan sekä 5 %:n palvelumaksun. Palvelumaksu on minimissä 2 dollaria.

Kun tilaus on hoidettu loppuun onnistuneesti, Fiverr antaa 80 % keikan hinnasta sen myyjälle eli freelancerille.

Fiverrin suosituimmat työt

Fiverrilla on satoja alueita, joista ostaja voi hakea itselleen työntekijää. Tässä listaus kirjoitushetken suosituimmista alueista:

 1. Sosiaalisen median hallinta
 2. Graafinen suunnittelu
 3. Kirjoitus ja editointi
 4. Video editointi
 5. Nettisivujen hallinnointi

Fiverr luottamus ja turvallisuus

Fiverr painottaa kaikessa toiminnassaan seuraavaa: Luottamus on tärkeintä ja se on kaiken toiminnan keskiössä. Asiakkaan luottamus ja turvallisuus ovat meille ykkösprioriteetti.

Fiverr ei ikinä luovuta tietojasi eteenpäin, takaa turvalliset maksutoiminnot ja viestinnän heidän alustansa kautta.

Asiakas voi olla siis:

 • Ostaja (buyer) – Yritys/henkilö, joka tarvitsee freelancerin ammattitaitoa/tuotteita
 • Myyjä (seller) – Freelancer, joka tarjoaa osaamistaan/tuotteita

Ostamisen läpinäkyvyys

Fiverr alustalla ostajan tutustuminen myyjiin ja heidän tarjontaansa on tehty todella helpoksi. Ostajat voivat jättää palautetta vuorovaikutuksestaan ​​myyjien kanssa ja jakaa tilauksensa kaikkien nähtäville.

Näet kaiken olennaisen heti tarjoajan profiilista. Heidän saamansa palaute ja maine muilta ostajilta ovat ensisijaisia indikaattoreita, kun haet luotettavaa tekijää.

Myyjän eli freelancerin tasot

Myyjien korkealaatuinen työ ja vahva luokitus palkitaan ja niillä pystyy ansaitsemaan uusia tasoja, joilla taas ansaitsee lisäetuja. Tasoja ovat New Seller, Level 1, Level 2 ja Top Rated Seller.

Tasojen mukaan keikkojen määrät lisääntyvät, saat lisätä enemmän ekstraa keikkaa kohti, nautit ensisijaisesta asiakastuesta ja saat tulot vedettyä nopeammin itsellesi.

Fiverr toimii – freelancerin keikka eli gig tilaaminen

Fiverr on alustana erittäin helppo ja selkeä käyttää. Kaikki toiminnot ja tarjonta ovat selkeästi esillä. Aluksi liity Fiverriiin ja luo tili oikealta ylhäältä olevasta painikkeesta. Sitten voit aloittaa freelancerin hakemisen.

 1. Hae laajasta hakuvalikosta mitä sinä tai yrityksesi tarvitsee. Filteröi monien hakukenttien avulla kuten hinta, kuinka nopeasti työ olisi tehtävä, maa ja kieli.
 2. Valitse brändisi, yrityksen speksien mukaan tarkkaan mitä haluat. Seulo tarjoajien työnäytteiden mukaan oikea tekijä. Sivun tarjoukset ovat selkeitä ja kertovat mitä niihin kuuluu.
 3. Ota yhteyttä valitsemaasi myyjään, kerro tarkkaan mitä tarvitset saadaksesi oikeat tulokset. Muista että hyvä kommunikaatio kumpaankin suuntaan kantaa pitkälle. Näet onko freelancer Online ja voit keskustella hänen kanssaan yksityiskohdista.
 4. Tee tilaus ja voit palata töihin, kun freelancer työskentelee puolestasi. Rahaa ei toimiteta myyjälle ennen kuin olet hyväksynyt lopullisen toimitetun tuotteen, voit olla rauhassa.
 5. Valmis tilauksesi saapuu suoraan sähköpostiisi. Siihen tarvitaan ostajan eli sinun hyväksyntäsi.

Vinkkejä ostajalle:

 • Jos tarpeesi on yksilöllinen, voit myös pyytää räätälöityä tilausta myyjältä.
 • Monella yrityksellä on asiakirjoja, joita ei voi lähetellä minne tahansa. Voit pyytää freelanceria allekirjoittamaan – non-disclosure agreement (NDA) eli salassapitosopimuksen ennekuin sovit kaupasta.
 • Fiverr ei siis toimita rahoja myyjälle ennen kuin ostaja on hyväksynyt lopputuotteen. Hoida rahaliikenne aina Fiverr omalla alustalla. Jos rahaliikenne tapahtuu Fiverr alustan ohi, tämä ei voi tehdä asian hyväksi mitään, jos tuote ei miellytä.
 • Tällaiset alustat houkuttelevat huijareita, jotka yrittävät saada rahasi toimittamatta lupaamansa tuotetta.
 • Jokaisessa oston/myynnin vaiheessa on sivustolla ratkaisukeskus, jossa ehdotetaan tilanteen etenemiseksi asioita. Pieni lisäkommunikointi keskenään auttaa monesti.
 • Fiverrin asiakaspalvelu auttaa myös 24/7 asioiden suhteen.
 • Tarkista aina myyjän tiedot hyvin, kaikki aikaisempi toiminta on nähtävissä hänen profiilissaan.
 • Muista että ostajana sinulla on 13 päivän aikaa tehdä valitus, jos myyjä tai tuote ei lopulta ole sitä mitä sovittiin. Sen jälkeen rahat toimitetaan myyjälle eli freelancerille.
 • Fiverr toimii alustana moitteitta, on luotettava, pitkäaikainen brändi omalla alallaan and the world’s largest marketplace for digital services.

Freelancerin käyttäminen yrityksesi apuna

Freelancerien käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti ympäri maailmaa. Yhdysvallat ilmoitti jo vuonna 2020, että 36 % heidän koko työvoimasta on freelancereita. Covid toi tähän vielä uuden vaihteen silmään.

Miten yritys hyötyy Freelancereista?

Yritykset hyötyvät paljon freelancereiden käytöstä. Olemme koonneet tähän asioita miksi freelancer voisi auttaa sinua tai yritystäsi:

 1. Kustannustehokasta. Perinteinen kokopäiväinen työntekijä on kallis: palkka, koulutus, edut, vakuutukset, palkalliset lomat ja verot. Hän tarvitsee paikan työskennellä. Saman saa freelancerien kautta tinkimättä työtuloksesta.
 2. Lahjakas freelancer tarjoaa kokemuksia, joita hän on hionut vuosia. Hän tuo arvoa projekteihin ilman palkkalistoille lisäämistä.
 3. Erilaisia alustoja löytyy netistä kymmeniä, joissa voit rauhassa tutkia freelancerien tarjontaa ja edellisiä töitä. Pystyt keskustelemaan heidän kanssaan kunnolla ennen valintaasi. Saat työntekijän, joka juuri sopii yrityksesi tarpeisiin.
 4. Nopea toimitus. Laadukkaan työn lisäksi freelancerit usein tarjoavat työn valmiiksi nopeammin ja tarkemmin kuin kokopäiväiset työntekijät. Kokopäiväiset työntekijät työskentelevät useasti monessa projektissa.
 5. Suurempi lahjakkuuksien määrä. Yritykset ovat yleensä alueensa työntekijä tarjonnan varassa. Riippuen tarpeesta, freelancerit pystyvät työskentelemään mistä tahansa kohteesta ympäri maailmaa ja tarjonnan määrä on massiivinen.
 6. Yrityksen riskien minimoiminen. Uuteen työntekijään satsaaminen ja kouluttaminen vaatii aina paljon yritykseltä ja sitten tämä päättää vaihtaa yritystä. Kaikki satsaus menee toisen yrityksen laariin. Tätä ongelmaa ei ole freelancerien kanssa.
 7. Yrityksesi kyky voi monipuolistua, saada lisää monimuotoisuutta, ideoiden kulkua ja ongelman ratkaisukapasiteettia freelancerien kautta. He tulevat erilaisista maantieteellisistä alueista, kulttuureista ja työoloista.
 8. Aikataulujen joustavuus. Pystyt saamaan freelancerin 24/7 ympäri maailmaa auttamaan erinäisissä tilanteissa. Viikonloppuna omat työntekijät eivät työskentele ja voit menettää paljon businessia määrätyillä aloilla kuten esimerkiksi nettisivuilla/kauppa tai servereissä ongelmia.
 9. Monesti deadlinet paukkuvat yrityksissä ja erilaiset myöhästymissakot ovat kaatumassa päälle. Freelancerien palkkaaminen tähän apuun viime hetkillä voi ratkaista koko kuvion yrityksen eduksi.
 10. Tuore näkökulma asioihin. Monesti yritys on historiansa ja ajatusrakenteidensa “orja, näin on aina tehty”. Freelancer voi tuoda aivan uudenlaisia ideoita tai ratkaisuja ongelmaan.

Kuten huomataan freelancerit voivat auttaa yritystä monissa asioissa ja tuoda ideoita sekä ratkaisuja talon ulkopuolelta. Aina kolikolla on myös se toinen puoli ja et saat sitä mitä olet tilannut. Satsaus on kuitenkin pieni ja se ei jätkä pitkäaikaista jälkeä.

Freelancereita tarjoavat yritykset

Luotettuja ja käytettyjä freelancer välittäjiä löytyy runsaasti ympäri maailmaa. Jotkut näistä yrityksistä ovat erikoistuneet määrätyille aloille tai kokoluokan yrityksiin. Tässä on lista käytetyimmistä freelancer yrityksistä maailmassa. Heillä on loistava tarjonta kaikenlaiseen toimintaan:

Yhteenveto

Freelancerien tarve lisääntyi entisestään ympäri maailmaa Covid-epidemian aikana. He ovat tehokas työvoima oikein käytettynä. Maailmalta löytyy paljon hyviä sivustoja, jotka tarjoavat freelancereiden palveluja niitä tarvitseville. Fiverr on yksi suurimmista ja arvostetuimmista alallaan.

Fiverr tarjoaa freelancereilleen hyvän alustan rakentaa toimintaansa ja ostajalle helpon tavan löytää kattavien hakutoimintojen vastauksen sen hetkiseen tarpeeseen.

Toiminta Fiverr alustalla on tehty läpinäkyväksi. Myyjistä saa arvostelujen ja palautteen kautta hyvän kuvan. Selkeät askeleet seuraavat myyjän ja ostajan vuorovaikutusta. Pulaan ei jää kumpikaan ongelmatilanteissa asiakaspalvelun avulla.

Fiverr Wikipedia

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Fiverr Gig?

Fiverr Gig on keikka eli freelancerin tekemä toiminta/suoritus ostajalle. Monesti keikoista on monta erilaista versiota kuten: basic, standard ja premium. Ne sisältävät tietysti eri asioita ja kaikki on selkeästi esillä ostajalle. Tiedät aina mitä olet ostamassa.

Mikä on Fiverr Choice?

Fiverr Choice on alustan jakama suosittelu leima keikoista, joista ihmiset ovat pitäneet kovasti erinomaisen työn ja toimituksen vuoksi.

Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts