Mikä on reddit

Mikä on Reddit ja miksi se voisi kiinnostaa?

Moni on kuullut nimen Reddit monesti ja Googlen hakutulokset ovat johdattaneet sen foorumeille. Tätä suosittua some-alustaa käyttää yli 50 miljoonaa ihmistä päivittäin, mistä on oikein kyse – otetaan asiasta selvää!

Mikä on Reddit?

Mikä on Reddit? Reddit on sosiaalisen median kanava, jossa käyttäjät voivat lähettää kuvia, linkkejä, videoita ja erilaisia tekstejä sisältäviä postauksia yhteisöjen sisällä.

Muut käyttäjät voivat äänestää postauksen tai vastauksen kiinnostavuudesta, upvote or downvote. Eniten ääniä saavat postaukset nousevat sivustolla ylöspäin feedeissä ja käyttäjät saavat karmapisteitä toiminnastaan.

Subreddits – yhteisöt

Subreddit on yhteisö Redditin sisällä ja koko toiminnan sielu. Näitä yhteisöjä löytyy mistä tahansa elämän osa-alueesta. Subredditit on omistettu yleensä tietylle aiheelle kuten esimerkiksi suomi, gaming tai funny.

Redditin käyttäjät voivat liittyä heitä kiinnostaviin yhteisöihin. He voivat luoda omia, kommentoida sekä äänestää muiden postauksia ja toimia näin osana yhteisöä.

Oma subreddit

Voit tehdä myös itse oman subredditin helposti. Tämä onnistuu omalta kotisivulta. Keksit hyvän ainutlaatuisen nimen. Mieti haluatko kaikille avoimen, oman private yhteisön tai kutsusta liityttävän. Teet ekan postauksen, markkinoit kanavaa ja kutsut ihmisiä mukaan!

Reddit käyttäjäkunta

Redditillä on yli 1.5 miljardia rekisteröitynyttä käyttäjää. 430 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa ja 52 miljoonaa käyttäjää päivittäin.

18-29 vuotiaat ovat suurin käyttäjäryhmä 36% osuudella ja miehiä on enemmän.

Reddit ylpeilee yli 135,000 aktiivisella subreddit yhteisöllä. Kirjoitushetken suurimmat yhteisöt ovat:

 1. Funny– 45.3 miljoonaa jäsentä
 2. AskReddit – ask me anything 38.7 miljoonaa jäsentä
 3. Gaming – 35.4 miljoonaa jäsentä
 4. Aww – 32.9 miljoonaa jäsentä
 5. Music – 31.4 miljoonaa jäsentä
 6. Pics – 29.6 miljoonaa jäsentä

Reddit lyhyt historia

Reddit on sosiaalisen median uranuurtajia ja perustettiin jo vuonna 2005. NSFW (not safe for work) ja programming olivat alun suosituimpia subredittejä. Näiden suosiota seurasivat science ja politics subreditteinä.

2010 Reddit ja kilpailija Digit yhdistyvät. Kolmessa vuodessa Reddit kolminkertaisti sivuston kävijämäärät vuoden 2012 loppuun. Vuonna 2014 sivuston kävijämäärät olivat vuodessa jo 71.25 miljardia.

Tästä menestys on jatkunut tähän päivään. Erilaisia toimintoja alustalla on perustettu ja lakkautettu, sijoittajia on löytynyt ja yritys on jatkanut kasvuaan.

Of the In the

Reddit.com – sivusto on ollut maailman suosituimpien sivustojen joukossa pitkään. Kirjoitushetkellä sivusto löytyy sijalta 6 suurten nimien jälkeen: Google, YouTube, Facebook, Twitter ja Wikipedia.

Tällä hetkellä Redditin markkina-arvo liikkuu 15 miljardin dollarin paikkeilla.

Reddit miten pääsen alkuun?

Nettiselaimella on helppo aloittaa menemällä sivustolle reddit.com ja oma App löytyy IOS ja Android kaupoista. Luomasi tili synkkaa eri alustoilla eli voit keskustella sillä missä tahansa.

Tee tili ohjeiden mukaan muutamassa minuutissa ja pääset aloittamaan.

Reddit käyttäjät voivat

Toimiaksesi Redditissä sinun pitää siis liittyä johon subreddittiin eli yhteisöön. Voit hakea erilaisia subreddittejä hakukentän avulla. Kun menet jonkun subreditin omalle sivulle, näet samalla jäsenmäärän, montako käyttäjää on online jne.

Omat säännöt

Voit ajatella jokaista subredittiä omina yhteisöinä. Jokaisella on omat sääntönsä ja moderoijat. Löydät kyseisen subreditin säännöt ja ohjeet postausten tekemiseen samalta pääsivulta.

Yleisesti saat liittää postauksiin tekstiä, kuvan, videon, linkin tai kyselyn/poll. Tämä kuitenkin vaihtelee laajasti eri subredittien alla… and this or that is illegal 🙂 Jossain voit kirjoittaa vain tekstiä, etkä esimerkiksi lisätä kuvia tai linkkejä.

Koottuna mitä voit tehdä redditin sisällä:

 • Voit jakaa, kopioida, cross post toiselle yhteisölle tai upottaa nettisivulle.
 • Hyvä sorttausvälineet viesteille esimerkiksi HOT, popular today, paikan ja alueen mukaan.
 • Muiden kommenttejakin voi äänestää.
 • Viestit muille, keskustelut ja huoneiden luonti, joissa monet ihmiset voivat keskustella samanaikaisesti.
 • Voit palkita muiden kommentteja award systeemillä. Ostat kolikkoja oikealla valuutalla ja annat palkintoja hyville kommenteille ja postauksille.
 • Karma systeemi kaiken postauksen taustalla (alempana artikkelissa enemmän asiasta)

Reddit Suomi

Suomalaiset ovat ahkeraa kansaa ja Redditistäkin löytyy meitä paljon. Suomi aiheisia subreddit foorumeita löytyy vino pino ja hakukentässä on hauska tehdä hakuja omalla kielellämme.

Tässä suosituimpia kotimaisia subredittejä ja näiden yhteisöjen jäsenmäärät:

Reddit Karma

Miten tunnet totuuden puhujat spammereista ja trolleista? Nykyään tämä on todella vaikeaa. Reddit on luonut hienon systeemin nimeltään: Reddit Karma. Tämän avulla näet Redditin “arvovaltaiset” käyttäjät

Reddit Karma edustaa käyttäjän numeraalista tulosta. Numero löytyy viestijän profiilista. Jos Reddit-käyttäjällä on korkeat karmapisteet, se tarkoittaa, että hänestä pidetään yhteisössä. Alhainen, jopa negatiivinen numero taas kertoo toisenlaista kieltä.

Karmapisteiden syntyminen

Karma itsessään on jaettu postaus- sekä kommenttikarmaan. Postaustesi karmapisteet nousevat kun ihmiset äänestävät viestejäsi. Kommentti karma- pisteet toimivat samanlaisesti: käyttäjät äänestävät kommenteistasi plussaa, pisteesi nousevat. Kokonaispistemäärä edustaa edellisiä yhteenlaskettuina.

Korkea karma tarkoittaa siis, että näkemystäsi arvostetaan jäsenten keskuudessa. Luot hyvää ja positiivista sisältöä ja muut käyttäjät lukevat sitä mielellään.

Karmapisteiden merkitys käytännössä

Kun liityt Redittiin et pysty postaamaan paljon alussa matalan karman takia. Karmapisteiden lisääntyessä tämä rajoitus poistuu.

Joihinkin määrättyihin yhteisöihin liittyminen vaatii/tarvitsee vähimmäismäärän karmapisteitä. Korkeilla karmapisteillä saat äänesi helpommin esiin ja viestisi näkyvät paremmin.

Kirjoitushetkellä korkeimmat karmapisteet löytyvät seuraavilta henkilöiltä:

 1. CheetahSperm18 – 43 069 488
 2. GallowBoob – 36 901 238
 3. Regian24- 32 809 063

Voiko Redditissä markkinoida?

Redditissä voi ehdottomasti markkinoida mutta alusta on täysin erilainen kuin esimerkiksi Facebook. Markkinointi ja tuputtaminen eivät ole suuressa huudossa alustalla. Rajua itsensä ja yrityksensä markkinointia ei katsota hyvällä.

Kaikkia postauksia ja kommentteja voidaan äänestää Redditissä. Mainonta ammutaan alas äänestämällä ja tekee näin enemmän hallaa kuin hyvää yrityksellesi. Mainontaa pitää tehdä eri tavalla, hienostuneemmin. Tämä tapa ei sovellu kaikille ja on enemmän aikaa vievää.

Paras tapa tehdä Reddit mainontaa:

 • Tee tutkimustyötä ja valitse oman alasi (yritys) subreddit. Liity jäsenenä ja ala vaikuttaa yhteisössä positiivisesti.
 • Anna enemmän kuin otat eli postaa hyvää materiaalia (esim. tietoa, opetus) ja kommentoi muita. Kolme neljästä postauksesta karkeasti pitää olla muiden auttamista, välittämistä.
 • Rakennat omalla toiminnalla hyväksyntää ja positiivisuutta olemalla ihminen ihmiselle. Karma kertyy ja sinua aletaan kuuntelemaan.
 • Voit tuoda omaa yritystäsi erilaisilla tavoilla esiin. Suosittuja tapoja ovat esimerkiksi, että kysyt yhteisön jäseniltä mielipiteitä ja kysymyksiä ja osallistutat heitä positiivisesti mukaan.
 • Redditistä löytyy myös muiden sosiaalisten medioiden tapaan Ads mainonta eli Reddit Ads. Voit luoda mainostilin yritykselle tai brändille. Tämä toimii samalla tavalla kuin monella muulla alustalla. Redditin hinnat ovat melko huokeat.

Linkit

Reddit Wikipedia

FAQ Reddit

Onko Reddit sosiaalinen media?

Reddit on pohjimmiltaan sosiaalinen media, jossa ihmiset voivat luoda ja jakaa sisältöä, ideoita, kokemuksia sekä muuta tietoa eri muodoissa. Mediat, kuten Facebook, perustuu yksittäisiin käyttäjiin, kun taas Redditin sydän on foorumimaiset, itsenäiset ja anonyymit yhteisöt.

Mitä Reddit tarkoittaa?

Nimi Reddit on hauska väännös englannin kielen sanoista read it eli suomeksi luin sen.

Mikä on Redditin maskotti?

Redditin maskottina toimii hahmo nimeltä Snoo. Tämän takana on hauska sanojen leikittely: S’new – what’s new – eli suomeksi mitään uutta?

Reddit selaus anonyymisti?

Sinua voi ärsyttää toimintasi seuraaminen ja tulevilla mainoksilla pommittaminen. Android sovelluksella anonyymi selaus onnistuu seuraavasti: Klikkaa avatariasi avataksesi menu -> klikkaa nuolta alas käyttäjänimesi vieressä -> klikkaa Anonymous Browsing. Google Chromella tämä onnistuu tietysti selaimen omalla Incognito toiminnolla. Paina Chromen 3 pistettä oikealla ylhäällä -> Uusi Incognito- ikkuna Ctrl + Shift + N.

Markkinoinnin trendit / SEO Kari Nieminen | 0400125160 | kari@seokarinieminen.com | Website | + posts

Suhtaudun markkinointiin ja markkinoinnin tuloksiin intohimoisesti, ja haluan auttaa yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan asiakashankinnan haasteita eri muodoissa. Sydäntäni lähellä on digitaalisen markkinoinnin eri muodot ja erityisesti hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, hakusanamainonta sekä tietysti markkinoinnin tulevaisuuden trendit ja teknologiat.

Similar Posts