Sissimarkkinointi querrilla marketing - markkinoinnin trendit

Sissimarkkinointi eli guerrilla marketing

Sissimarkkinointi querrilla marketing - markkinoinnin trendit
Sissimarkkinointi voi olla kaikille yrityksille hyödyllistä

Sissimarkkinointi on markkinoinnin muoto, joka käyttää luovia ja epäortodoksisia menetelmiä markkinointiviestin levittämiseen. Se on markkinointitapa, joka on varsinkin pienempien yritysten suosima, se edullisuuden takia. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme siitä, mitä sissimarkkinointi on, sekä muutamista esimerkeistä, miten voit käyttää sitä yrityksesi mainostamiseen!

Mitä on sissimarkkinointi?

Sissimarkkinointi on epätavanomainen lähestymistapa markkinointiin, joka perustuu usein yllätystaktiikkaan huomion herättämiseksi. Perinteisten kanavien, kuten televisio- ja printtimainosten, sijaan sissimarkkinointia käyttävät yritykset pyrkivät tavoittamaan kuluttajat odottamattomilla tavoilla, usein edullisilla tai jopa ilmaisilla menetelmillä.

Yritys voi esimerkiksi jakaa ilmaisia näytteitä vilkkaasti liikennöidyllä alueella, käynnistää sosiaalisen median kampanjan julkkisten suosittelulla tai järjestää tempauksen herättääkseen kohua. Vaikka sissimarkkinointi voi olla erittäin tehokasta, se voi olla myös kiistanalaista, ja yritysten on oltava varovaisia, etteivät ne ylitä hyvän maun rajoja tai riko esimerkiksi netikettiä kampanjoita suunnitellessaan.

Miten sissimarkkinointi toimii?

Sissimarkkinoinnissa on kyse siitä, että sinut huomataan. Kyse on siitä, että tehdään jotain odottamatonta tai epätavallista, jotta ihmisten huomio kiinnittyy ja he huomaavat tuotteesi tai palvelusi. Usein tämä tarkoittaa sitä, että ajatellaan perinteisten mainonnan rajoitusten ulkopuolella ja tavoitetaan ihmiset siellä, missä he jo viettävät aikaansa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kojun pystyttämistä paikalliseen festivaaliin, näytteiden jakamista vilkkaassa kadunkulmassa tai jopa mainosten sijoittamista odottamattomiin paikkoihin, kuten julkisiin vessoihin tai bussin kylkeen. Tärkeintä on olla luova ja löytää keino erottua kilpailijoista.

Pienellä mielikuvituksella sissimarkkinointi voi olla tehokas keino saada yrityksesi huomatuksi.

Miten sissimarkkinointi toimii?

Sissimarkkinoinnin hyödyt

Sissimarkkinointi on uusi lähestymistapa markkinointiin, joka perustuu kuuden kontaktin teoriaan. Perusajatuksena on, että jokainen ihminen on yhteydessä jokaiseen toiseen ihmiseen korkeintaan kuuden kosketuspisteen kautta. Tämä tarkoittaa, että jos löydät keinon tavoittaa yksi henkilö, voit tavoittaa kaikki muutkin tämän henkilön kautta.

Jos sinulla on esimerkiksi tuote, jota haluat myydä, voit löytää jonkun, joka tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, joka olisi kiinnostunut tuotteestasi. Sitten voit pyytää kyseistä henkilöä kertomaan tuotteestasi ystävälleen.

Näin voit tavoittaa suuren määrän ihmisiä ilman, että sinun tarvitsee käyttää paljon rahaa mainontaan. Vaikka tämä saattaa kuulostaa työläältä, se voi olla erittäin tehokasta ja erinomainen tapa tavoittaa uusia asiakkaita.

Vinkkejä sissimarkkinoinnin käyttämiseen yrityksesi mainostamisessa

Guerilla-markkinointi on erittäin tehokas tapa edistää yrityksesi toimintaa. Se on edullinen tapa saada viestisi leviämään, ja se voi olla hyvin luovaa ja hauskaa!

Seuraavassa on joitakin esimerkkejä sissimarkkinointitaktiikoista:

  1. Katutaide: Voit käyttää katutaidetta yrityksesi mainostamiseen. Tähän voi kuulua graffiti, liitutaide tai jopa tarrat.
  2. Guerilla-mainonta: Tässä voidaan käyttää epätavanomaisia menetelmiä mainosviestin saattamiseksi kohdeyleisön tietoisuuteen. Voit esimerkiksi sijoittaa mainoksia busseihin, juna-asemille tai mainostauluihin.
  3. Sosiaalinen media: Voit käyttää sosiaalisen median alustoja, kuten Facebookia, Twitteriä ja Instagramia, yrityksesi mainostamiseen. Voit julkaista videoita, kuvia ja artikkeleita yrityksestäsi, ja voit järjestää kilpailuja ja lahjakortteja.
  4. PR-tempaukset: Voit tehdä temppuja tai tapahtumia saadaksesi huomiota yrityksellesi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ilmaiskonsertin järjestämistä tai ilmaisten tuotteiden tai palvelujen jakamista.
  5. Tapahtumamarkkinointi: Voit käyttää tapahtumia yrityksesi mainostamiseen. Voit järjestää uuden tuotteen lanseerausjuhlat tai osallistua messuille tai muihin alan tapahtumiin.

Yhteenveto

Sissimarkkinointi on tehokas ja edullinen tapa saada viestisi suuren yleisön tietoisuuteen. Se on luovaa, hauskaa ja voi olla erittäin menestyksekästä. Jos etsit uutta tapaa mainostaa yritystäsi, sissimarkkinointi voi olla vastaus. Jos sissimarkkinointi ei ole sinua varten niin tutustu muihin markkinoinnin trendeihin

« Alkuun