Infografiikka ja infograafi markkinointi trendi

Infograafi – mikä se on?

Infografiikka ja infograafi markkinointi trendi
Mikä on infografi ja miten buustaat sillä markkinointia ja asiakashankintaa?

Infograafi ja infografiikka on loistava tapa esittää monimutkaista tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa. Niitä voidaan käyttää erilaisissa markkinointikampanjoissa, videoissa tai yrityksen kotivisuilla. Ne auttavat sinua viestimään yleisöllesi visuaalisemmalla tavalla. Tässä blogikirjoituksessa käydään läpi, mitä infografiikat ovat ja miten voit käyttää niitä markkinointisi parantamiseen. Annamme myös vinkkejä tehokkaiden infografiikkojen luomiseen.

Mikä on infograafi?

Määritelmän mukaan infografiikka on graafinen, visuaalinen esitys tiedosta. Se on yleensä kaavion tai graafin muodossa, ja siinä esitetään monimutkaista tietoa helposti ymmärrettävällä ja nopeasti omaksuttavalla tavalla.

Hyvin toteutettuna infografiikka voi olla uskomattoman tehokas väline tiedon välittämiseen ja yleisön kouluttamiseen. Viime vuosina infografiikat ovat kasvattaneet suosiotaan osittain sosiaalisen median kanavien yleistymisen ansiosta.

Infografiikoista on tullut tärkeä väline kaikille, jotka haluavat välittää monimutkaista tietoa selkeästi ja tiiviisti. Olitpa sitten jakamassa alan uusimpia trendejä tiimisi kanssa tai opettamassa lapsille aurinkokunnasta, infografiikat ovat tehokas tapa muuttaa tylsä tieto visuaalisesti kiinnostavaksi sisällöksi.

Infograafien käytön hyödyt markkinoinnissa

Elämme epäilemättä nopeatempoisessa, kuvakeskeisessä maailmassa. Erotuakseen ja saadakseen huomiota, yritysten on löydettävä uusia ja innovatiivisia tapoja viestiä. Tässä kohtaa infografiikat ovat avuksi.

Infograafit ovat visuaalisia esityksiä tiedosta tai datasta, ja ne voivat olla erittäin tehokas markkinointiväline. Tehokkaasti käytettynä infografiikat voivat auttaa yksinkertaistamaan monimutkaista tietoa, tehdä tiedosta visuaalisesti houkuttelevampaa ja jopa lisätä brändin tunnettuutta ja muistamista. Lisäksi esimerkiksi muut artikkelien julkaisijat tai toimittajat mielellään linkittävät oman juttunsa hyvään sivuun, jossa infograafi on upotettuna.

Jos etsit keinoa tehostaa markkinointiasi, harkitse infografiikan sisällyttämistä markkinointistrategiaasi. Ammattitaitoisen suunnittelijan avulla voit luoda infografiikan, joka on sekä visuaalisesti houkutteleva että informatiivinen. Jos haluat itse tehdä infograafeja, niin esimerkiksi ilmainen kuvankäsittelyohjelma Canva on erinomainen työkalu tähän.

Miten luoda tehokkaita infograafeja?

Tehokkaan infografiikan luomisessa on kyse tasapainosta. Infograafiin haluaa sisällyttää tarpeeksi tietoa kertoakseen koko tarinan, mutta ei niin paljon, että graafin ydinkohdat hukkuu.

Hyvä tapa aloittaa infograafin tekeminen, on hahmotella siitä karkea hahmotelma paperille. Näin voit määrittää, mitkä tiedot ovat olennaisia ja mitkä voidaan jättää pois. Kun sinulla on yleiskuva siitä, mitä haluat sisällyttää, voit alkaa leikitellä ulkoasun ja suunnittelun kanssa.

Muista, että tehokkaan infograafin on oltava visuaalisesti vahva ja informatiivinen. Kiinnitä huomiota yleiseen estetiikkaan ja varmista, että tekstisi on helppolukuista. Pienellä suunnittelulla ja luovuudella voit luoda infograafin, joka näyttää hauskalta ja samalla sisältää kaikki tarvittavat tiedot.

Esimerkkejä hyvistä infografiikoista

Huonoista infografiikoista ei ole pulaa. Kaikki ollaan nähty niitä. Niissä on aivan liikaa kamaa, ne ovat sekavia ja täynnä toisistaan irrallisia datapisteitä. Hyvin tehtynä infografiikka voi kuitenkin olla uskomattoman tehokas tapa välittää monimutkaista tietoa nopeasti ja selkeästi.

Tässä videossa esitellään 9 esimerkkiä infograafeista

Mitä infograafit ovat ja miten niitä voi tehdä

Mikä siis erottaa hyvän ja huonon infograafin toisistaan?

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä onnistuneiden infografiikoiden ominaisuuksista:

  1. Ne kertovat tarinan. Parhaat infografiikat ovat rakenteeltaan kuin kertomus, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Tämä auttaa lukijaa seuraamaan väitteen kulkua ja ymmärtämään, miten kaikki tietopisteet sopivat yhteen.
  2. Ne ovat visuaalisesti houkuttelevia. Infograafin pitäisi olla silmää miellyttävä, ja siinä pitäisi olla selkeä ulkoasu ja houkutteleva visuaalinen ilme. Sen pitäisi olla myös helppo skimmata eli selailla, jotta lukijat löytävät nopeasti etsimänsä tiedot.
  3. Valitse olennaiset tiedot. Infografiikkaan tulisi sisällyttää vain ne tietopisteet, jotka ovat todella olennaisia kerrotun tarinan kannalta. Liika tieto vain hämmentää ja hukuttaa lukijat.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita voit luoda infograafin, joka on sekä informatiivinen että visuaalisesti houkutteleva – ja jonka avulla tieto välittyy ja sitä olisi mukava esitellä myös kollegoille ja asiakkaille.

Johtopäätös

Hyvin toteutettuna infografiikka voi olla uskomattoman tehokas tapa välittää monimutkaista tietoa nopeasti ja selkeästi. Infograafin käyttö on oiva lisä digitaalisen markkinoinnin työkaluihin ja on edelleen videoiden ohella nouseva sosiaalisen median trendi.

Kun noudatat tässä artikkelissa esitettyjä vinkkejä, voit luoda infograafin, joka on sekä informatiivinen että visuaalisesti houkutteleva, jolloin saat paljon enemmän jakoja siihen.

No niin nyt on sun vuoro! Aloita jo tänään omien infograafien luonti!

SEO KARI NIEMINEN
« Alkuun