A/B testaus [A/B]

Mitä on A/B testaus? A/B-testaus on tekniikka, jota käytetään sähköpostin, verkkosivun, mainoksen tai vaikka postauksen kahden eri version vertaamiseen jotta nähdään, kumpi versio toimii paremmin. A-versio on vertailuversio ja B-versio on variantti. Testaamalla kumpi versioista saa enemmän klikkauksia, ostoja tai rekisteröitymisiä saamme selville kumpi toimii paremmin.

Käytännössä testaaminen tehdään jakamalla liikenne tasaisesti kahteen osaan eri versioiden kesken. Tämän jälkeen on kerättävä tietoja ja analysoitava kumpi versio toimii paremmin. Kerätty data kertoo selkeästi mihin suuntaan kampanjaa kannattaa kehittää.

Yksi suurimpia digimarkkinoinnin eroja verrattuna perinteiseen markkinointiin on siitä saatava informaatio sekä tämän pohjalta syntyvät kehitysmahdollisuudet.

A/B testauksella voidaan esimerkiksi selvittää kumpi kahdesta kotisivun sivusta konvertoituu paremmin. Jos oletetaan, että A versiolla oli parempi konversio tehdään siitä pienellä muutoksella uusi versio ja testataan taas paremmuus

Katso selkeä video siitä mitä on A/B testaus

Mitä on A/B testaus
« Alkuun